Jag har en himla bra mobilkamera, eller hur?Utanför mitt sovrumsfönster


Man måste uppleva lite skit för att få uppleva det vackra


Jag är en sån optimist..


Det är tur att jag började packa redan idag. Inser nu att jag tagit fram möjliga norgekläder som om jag skulle haft fyra stora resväskor och då inte inräknat kläder som jag redan lagt undan i förrådet. Fattar inte det här, alla mina kläder är ju i Stockholm, vars kommer de här kläderna ifrån? :S
För övrigt ser ni på den högra bilden min "livs-väska", dvs den som följt med mig överallt, men den här gången lämnar jag den hemma faktiskt. Kommer resa så himla mycket innan jag tagit mig fram i Geiranger att jag vill ha enkel bärpar packning och inte "flyg-packning"

Jag är riktigt bitter över det här med lägenhetsnyckeln, vars är den!? Måste gå till polisstationen imorgon och höra mig för ifall de fått in den av någon vänlig själ. Har tömt alla garderober, hyllor och vänt ut och in på alla kläder idag. I och för sig bra för är ganska färdig med packning, men att inte nyckeln bara trillar fram - det är enerverande!

Kanske man borde valt flyg..?


Wonderland goes nuttie

Fascinerande... Undrar vad kosmos vill ha sagt egentligen?

Nu ramlade ytterligare ett litet erbjudande in i mailinkorgen: "Elina, vill du följa med Ben&Jerrys under vår festivalturné och berätta om Rättvisemärkt. Som ambassadör för Rättvisemärkt får du gratis inträde på festivalerna, vi behöver hjälp i glassvagnen med...."

Dumma dumma kosmos. Jag hade vid det här laget kunnat jobba på varenda festival. Från VIP på Arvika till miljövärd på Hultsfred till Ben&Jerrys festivalturné på varenda liten fisfestival runt landet. Meeeen jag har ju redan bestämt mig, sluta locka nu! Norge. Jobb. Så. Inga festivaler.

SVT Play is the shit

Den gråa vardagen blev sjukt rolig med hjälp av ett litet pistvaktavsnitt. Tack svt.se.
Har letat min lägenhetsnyckel till vansinne, tusan också, den är borta. Packat och planerat.
Ser inte fram emot seminarie kl 8 på uni imorgon samt att försöka få pm:et till det färdigt ikväll..

Men. Pistvakt. Mmmm...

http://svtplay.se/t/110953/pistvakt


Innan vi försvann ut i vimlet i lördags
Lisa Mitchell's röst är trollbindande


Alice denies wonderland addiction

Jippie, nu är det 12 dagar till jag åker ifrån Sverige och jag roar mig med att läsa på lite inför resan. Ska bli kul att uppleva Norge genom att jobba. Känner mig nervös inför receptionistjobbet och att servera, samt att lära känna en ny bygd och nya människor. Sjukt att jag åker iväg ensam igen. Det verkar inte finnas någon stoppknapp på min jakt efter upplevelser, utmaningar och benhårda vilja att stå på egna ben.

Det är mycket som ska fixas. Igen. Med flytt. Och resa.

Det river lite med kommentarerna -" .. du blev inte här länge du", för jag vet att jag flyttar runt och att jag missar saker hela tiden, att jag inte får fungerande förhållanden med människor i mitt liv. Om jag kunde ha ett bra jobb här hemma, om jag kunde uppleva och helt enkelt trivas här så skulle jag göra det, men jag röstar med fötterna. Jag flyttar. Igen.

Jag vill vidga mina vyer, inte nöja mig med det jag ges. Min benhårda vilja att stå på egna ben, att välja min egen väg och inte matas gör att jag inte stannar kvar. Inte accepterar allt jag ser eller hör. Kan själv, vill se och bedöma själv.

Tydliga tecken från kosmos

Min cykel har blivit stulen.
Det är ett tydligt tecken.
Ska bli skönt att flytta ifrån Umeå.

Fångsten


Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma och tar det lugnt

Hemåt det bär

Strålande sol i Umeå, fantastiskt väder.
Och vad gör jag - sitter i bil och kör runt runt. Nu snabbt intag av paj hemma på storgatan och sedan rullar vi till fjälls!

Jag som gillar Montt Mardié

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/montt-mardie-slapper-hyllningslat-till-pirate-bay-1.868732

Det absolut roligaste är att lyssna in alla spännande remixer som kommer. Som när en berättelse som berättas om och om igen ändras , fast det här är musik. Vissa gör det bra, vissa inte och allt handlar om den som lyssnar. Smaken är som baken. Jag gillar det här initiativet a lot! 

Av de remixer/videosvar som kommit gillar jag de här bäst. Trots att en helt låter som justice och den andra inte vågar göra det lilla extra.


En grå trevlig tisdag

Jag gillar mina pajer. Trodde den här dagen skulle bli seg då det var visning av min lägenhet hela dagen, men har fått sjukt mycket plugg gjort på universitetet. Är just nu i lägenheten, skriver på (ännu ett) pm och väntar just nu in min pappas ankomst till le stad!


Nästa gång ledsagar jag honom ut

Det här måste ni läsa. Bara läs. Jag skrattade även när jag vaknade imorse. Bildbevis längst ner.

Christoffer säger:

 Men jag gjorde en sjukt rolig grej när jag åkte från er

 jag satt och skrattade i bilen hela vägen till jobbet

Elina säger:

 haha, vad gjorde du då?

Christoffer säger:

 det är så sjukt mycket Americas funniest videos över det så ojojoj

  jag hade lite halvbrottom så jag tog några raska sprintsteg uppför trappan, och var ganska mycket i min egen värld, och längst upp i trappan möttes jag av en osynlig vägg 

Elina säger:

 hahaha! sprang du in i glasväggen?

Christoffer säger:

 pang sa det bara jag sprang rakt in i glasväggen och landa  på arslet och undra vad som hände

Elina säger:

 HAHAH!!!

 fan vad roligt! att vi inte hörde smällen!

Christoffer säger:

 ja det var en riktig smäll, jag kikade runt mig snabbt sen smet jag illa kvickt 

Elina säger:

 haha det var ju skitklantigt! den där väggen är ju hur synlig som helst!

Christoffer säger:

 Haha jag vet!

Elina säger:

 aj jag skrattar så jag får kramp i magen. gud vad klantigt.

Christoffer säger:

 kan du inte gå och kolla om du ser mitt ansiktsavtryck för det var en äkta faceplant rakt in i glaset

Elina säger:

 hahaha! ser både dina händer och ansikte

 HAHAHA

Christoffer säger:

 HAHAHAHAHA!

 JAG AVLIDER!

Elina säger:

 helt sjukt. jag stod där och skrattade. försökte fota men det var ganska svårt att få foto på

Christoffer säger:

 haha jag klarar inte dethär hahahahaha

Elina säger:

 jag fattar inte hur du lyckades. det är ändå långt mellan trappslutet och själva glaset

 och brevinkast däremellan

 vad tänkte du på? hahaha

Christoffer säger:

 jag minns inte om jag kollade klockan på telefonen eller vad jag gjorde för jag tittade neråt och nånstans bak i huvet noterade jag metallisten som går runt glaset och automatiskt så skulle jag skutta över den men då kom glaset!


Vi tog en promenad genom stan
Hänger med lillebror

Japp, han är här igen och den här gången med en ny fin dator. Vi har tagit promenad och handlat mat. Nu närmast nalkas det köttfärspaj!Grillarlördag


Vår busiga fredag som slutade i...?

1. När jag en gång kom till lägenheten somnade jag efter en sjukt lång dag.
2. Lina ringde, taggade mig till fest och strax därefter knackade hon på.
3. Vi skyndade med allt och fixade oss till tvillingar
4. Vi hamnade på x3m (allt var gratis därav där)
5. Slut på berättelsen. Låt oss ta det i bilder istället.

En sån härlig söndag

Åh jag har haft en sån fin söndag. Första mjukglassen för den här sommaren. Häng med Jennifer och spanade in förberedelserna för kvällens spektakel med aschberg och co. Träffade Petter med vänner. Röstade för första gången i mitt liv i vallokal och kände stolthet över mitt samiska ursprung. Hälsade på Parbas på Mariehem och for därefter till grabbarna kollektiv för att hämta saker jag lämnade där. Ganska gingligt att cykla hem med en ugnsplåt på cykelhållaren, men det gick! :)


Gårdagen var grym


Skitkul igår! Jätteroliga bilder, lägger in imorrn. Nu drar jag till strömpilen med grabbarna kollektiv för att inhandla allt till grillningen ikväll. Solen lyser och himlen är blå, peppen igång och blommiga klänningen är på!

Vad som sker på Storgatan 10 just precis nu

 
Väntar in Lina och fick mig en gratis vinare under tiden. Ikväll är tydligen en sån kväll då ALLT blir gratis! Tack kosmos!

Fina tulpaner i rabatten!


Fascinerande

Gjorde ett personlighetstest häromdagen. Säg, var det inte ganska träffande? Fattades bara min visdomstand som börjar värka annars tycker jag nog det mesta stämde.

Du är en ÄVENTYRARE/diplomat

Du är en mycket spontan person som alltid gillar att pröva nya saker. Nya och oförutsägbara situationer stör dig inte utan du finner dem bara utmanande och spännande.

Du är ofta fokuserad, har lätt att sätta prioriteter och kan enkelt ha många projekt igång samtidigt. Det gör att du ibland far runt som en virvelvind för att hinna med alla dina olika projekt.

Du har en stark känsla för vad som är sant och verkligt och du gillar att leva här och nu. Men, du har en livlig fantasi som gör att du ibland kan förflytta dig från tid och rum och vara extremt kreativ.

Du har humor och kan skratta gott åt dig själv och du gillar att underhålla andra.

Du är en god lyssnare och talare och har mycket medkänsla. Du visar ofta ett genuint intresse för andras behov och känslor och vill hjälpa andra så mycket du kan.

Men, samtidigt är du lättsam. Din avsaknad av fördomar, din öppenhet mot andra och deras åsikter, din förmåga att kompromissa och dina ibland roliga påhitt gör dig populär och till en utmärkt vän.

Topp!

Det finns anledningar till att jag älskar att bo i Umeå. Just idag gör de sig särskilt tydliga.

Några är:
* Har en modellvän med kontakter så man kommer in gratis på klubbar
* Vänner som kan ändra ens planer till extraordinära helt plötsligt
* Plötsliga spelningar med några av ens favoritband
* Gratis mat och positiva jippon

Ta mej tusan. Det blir en spännande fredag. Nu måste jag tumla tvätten.

Saknar bilderna ...

Saknar bilderna som jag aldrig hann överföra från island. Gjorde så många hyss. Kutade upp och ner för fjällen, badade i fjorden, körde bil, festade i patro, jobbade såklart, photosessions vid flygplanen, bar 1,5 ton flygmanualer och ja.. allt! Vad som finns kvar är bara det jag la in på bloggen och från när jag var ledig tio dar för rundresan med Sebbe som finns på picasa.
.
Superpower Elina

Uppe 7 imorse, pigg och glad trots att bara ha sovit några timmar. Insåg fem i 8 när jag kliver ut i solskenet att jag inte har någon cykel. Den står på vasaplan där lillebror lämnade den senast. Panik! Sprang in till stan och cyklade sedan som en idiot till universitetet. Seminariet började 8.15 och jag behövde skriva ut papper på biblioteket innan. På något väldigt mirakulöst vis så står jag med papperna i handen kl 8.12 utanför grupprummet. Jag måste ha oanade superkrafter.

Nu ska jag ta ett piller som jag fick med posten idag. Mamma skickade nämligen esberitox som motverkar förkylning. Hon känner mig himla bra för jag skulle a l d r i g lägga ut pengar på några humbojumbo piller. Hon skickade det helt sonika med posten utan att jag visste om det. Så nu är det bara att knapra piller så min stackars mamma inte behöver oroa sig för att jag ska bli förkyld.


RSS 2.0