Det jag tänker på just ikväll

Det finns en person jag har som bekant på facebook. En person som jag minns som väldigt färgstark men framförallt som alltid kramades och sa något vänligt i förbifarten. Engagerad men inte påtryckande utan bara en väldigt varm personlighet med hjärtat på rätta stället. Som jag blev vän med direkt och alltid glad över att träffa igen men nu inte träffat på kanske två-tre år.

Idag försöker jag inspireras av just den här personen. Han är transvestit och skulle förmodligen bli tokig över att jag skriver han, hen vore att föredra. Så jag fortsätter med hen. Hen klär sig alltid väldigt intressant, nu börjat med smink och tycks alltid vara på intressanta föreläsningar och delar intressanta saker på facebook. Och vi har en sån där så att kalla sporadisk kontakt, med lite "gilla" och några peppande ord till och från. Den här personen kallar sig också för "Jimmie Åkesson" mitt i sitt egentliga namn på facebook. Något jag funnit konstigt och inte riktigt greppat tidigare.

Idag har jag tänkt mycket på just det. Jag vet att hen gör det för att på något vis provocera, fast det är inte menat att förarga. Den här personen blir inte förbannad över senaste tiden utveckling med SD, om även SD står tvärtemot vad hen står för och SD också arbetar för att fördriva såna som hen ur landet. För den "Jimmie Åkesson" jag känner på facebook är inte "ursvensk" (hur fasen nu det definieras).

Men just idag då, så påminns jag om hen och hur hen väljer att ge kärlek och värme runtikring också de filmer som kommit fram som visar Sverigedemokraternas rätta ansikte. Nej, hen gör bara ett hjärta och delar filmen. Inget agg. Inget hat. Ingen förbannad person där. Och det är det jag vill inspireras av. Tänka på. Minnas. Att det viktiga är hur vi är, att leva som vi lär och vad vi förmedlar till andra är det som kan förändra världen. Precis så som anhöriga till offren och offren själva efter det som hände på Utöya sa - kärlek, omtanke och värme. Det är det världen behöver. Inte mer hat. Inte mer kyla. 
 
Något jag kan bara önska att de 11% av den svenska befolkningen som i senaste åsiktsundersökningen säger sig stödja Sverigedemokraterna kan komma till insikt om snart också.

Kommentera

Kommentera gärna mitt inlägg:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback