Det är lite ösigt

Hell I'm busy, jag hinner inte ens skriva blogginlägg. Kom igår till Vilhelmina, efter att ha åkt umeå-lycksele-storuman-storsele-vilhelmina. En redig omväg men vi fick en bil på köpet.
Idag är det massa ärenden som måste göras innan 12. Bland annat gå till Nordeabanken och klaga över att internetbanken inte fattar att det är 29 dagar i februari i år.

Vi åker till Sjöland nån gång efter 15.00, åh jag längtar.
Och jo, jag ska försöka hinna med det där matteprojektet däremellan också. Det ska in klockan 14, så det blir hektiskt fram tills dess. Därefter så blir det alla andra ärenden. Statoil hägrar.

Snart sportlov

Sluttampen på pluggandet. image73
Allt som är kvar är mitt matteprojekt - så jääkla skönt!
Åker till Storuman imorgon och cruisar sedan till
Vilhelmina i den röda bilen. Helgen kommer bara vara
hemma i Sjöland med tre galna hundar en katt och en pojkvän

Inte mer intensivpluggning som i förrgår än på ett tag.
Jag och Mimmi drack kaffe och åt glass för att orka med.

Imorgon kommer Västerbottningen ut,
ser fram emot att läsa artikeln.

Lös ett ord och du ger bort mat

Har ett roligt tips på vardagligt engagemangsfronten.
Genom att krångla ut vad svåra ord på engelska betyder så skänker man 20 grains ris. En bra sak där donationspengarna grundas på reklamintäkter och riset skänks till behövande via WFP. Kolla in - det är rolig hjärngympa som underlättar ens samvetskval en aning. FreeRice3 mocks färdiga idag, matte paper 2, enviro paper 1 och 2.
Malgorzata ringde just när vi var färdiga, fick cred för saker med Youth Team och nya planer på g. Trist att missa Strasbourg-mötet dock.

I övrigt. Ikväll ska jag skicka in matteprojekt och sista enviro-rapporten.

Sen sova.
Sova.

Våren 2008

Nu blev det bestämt - inget Strasbourg i mars!

Och kan ni tro jag hade beslutsångest.. Men nu är det bestämt och kanske är det lika bra att jag håller mig inom Sveriges gränser tills i synnerhet skolan har avslutats.

Kalendern för min vår ser ut såhär
 • Broschyrer till regeringskansliet och i synnerhet Cecilia Malmström i mars
 • Europa Forum Norra Sverige under våren
 • Planera projekt för sommaren i Södra Lappland
 • Vara med i organisationsgruppen inför AER Kommitté 2 - möte i Juni i Västerbotten
Skolan har de här hållpunkterna
 • Från och med vecka 11 Revision Period
 • Vecka 12 och 13 är det Recorded Orals
 • Final Exams v. 19-21 och hela klassen har sista provet 22 Maj
Livet som det är har följande hållpunkter
 • Balen den 27 Maj
 • Hitta jobb för sommaren
 • Flytta ur lägenheten i Umeå helt den 31 Maj
 • Flytta in i ny lägenhet
 • Studenten 11 Juni

Det här känns bra faktiskt, inte något som riktigt kör ihop sig. Problemet kan väl bli när det ska pusslas ihop med andras planer, som Sebbes exempelvis. Men, sånt löser sig med tiden.

Dumma Excel

SKÖNT att vakna en timme innan klockan ska ringa egentligen, för följetongen med mina enviro-rapporter fortsätter. Lyckades äntligen imorse hitta standard deviation på det hatade programmet Excel samt få in mina värden i ett stapeldiagram. Jag måste vara den enda IB-eleven som inte fattat att de INTE använder det engelska måttet i Excel. Först imorse insåg jag att det var en skillnad på att skriva 5.1 och 5,1. IB gör att jag ramlar mellan stolarna och ej vet vad som är svenskt och engelskt längre, inte ens på ett sånt fattigt program som Excel.

Nåväl, nu måste jag fika och tvärkolla igenom vad som är paper 1 i matte egentligen.

P.S. I love you, habibi!

image72

Åååh vad bra P.S. I love you var,
trodde att den skulle vara galet amerikansk och förutsägbar, men jag fastnade helt.
Anna och Robert åt middag hos oss och därefter så for jag och Anna och såg på bio, vi lämnade helt enkelt våra pojkvänner i fördärvet (rambo)

Något vi gjorde helt rätt i, om även min "gratis-bio-biljett" hade gått ut och Anna blev tvungen att pröjsa för mig.

Jag är kär i min pojkvän och åh är jag lycklig. Det är märkligt, vi måste säga upp den här lägenheten i Umeå redan nu. Från och med nu kommer alltså något nytt att börja formas. Jag hoppas att jag kan lirka till mig ett jobb i slutet av den här veckan. Den som lever får se och kommer tid kommer råd!


P.S. I love you!


Dumma dumma envirorapporter

Jag är less, jag vet att jag borde satt mig och gjort detta tidigare. Men är nu färdig med två stycken i alla fall. eller ja, den där förbaskade "estimate the size of a population" fattar jag helt enkelt inte - dumma Lincoln Index, den är ju inte ens logisk.. ! Men som tur är har jag Sanna, hon är allt en pärla när saker och ting går emot. Känner mig stressad över Matte-mocks imorgon som jag inte heller hunnit plugga inför och vet att läraren inte ser mig som klassens största ljus precis.

image71Snart får Sebbe ta och pjollra sig hem och hjälpa mig laga mat, för flickvännen här hinner då inte riktigt med det just nu. Anna och Robert kommer vid 5 och tills dess måste jag ha gjort bort en till rapport.

Klänning, någon?

image69
Visst är den vacker?
Tror jag tvärdör. Håller på att leta studentklänning och jag kan inte påstå att det är enkelt. Den här lilla underbara finns på Net-a-porter.com, vilket är way over my budget, men bara för att hitta lite inspiration.
http://www.net-a-porter.com/product/31875


Frysfacket blev vatten

Idag märkte vi att vi stängt av frysen, några dagar försent. Allt hade tinat och frysen var mer av en vattenbehållare.

Anna och Robert kom förbi en stund ikväll och kollade in nya soffbordet. För övrigt ska även Fronda vara med i sista deltävlingen för Melodifestivalen 2008, jag ser nästan fram emot det - hur ska han få till det? Melodifestivalen är helt galet diverserat idag och jag gillar det faktiskt. Mest av allt gillar jag Björn Gustafsson - nam nam!


Lördag...förmiddag åtminstone

Började läsa Påven Johanna igår och läste ut den idag, ohmygod vilken bra bok! Länge sedan jag plöjde igenom en bok på liknande sätt. Handlar om hur en ung flicka under 800-talet går från att vara en enkel dotter till en kanik (korherre/prästvigd munk) och helt oönskad på grund av sitt kön, men hon vägrar inse faktumet att hon inte  får lära sig läsa eftersom hon är kvinna och hur hon vägrar ge upp eller falla in i förtrycket. Fångade mig från första till sista sidan - Tack Anna för den fina julklappen! Det mest spännande i boken är att det faktiskt kan vara sant ur historisk synpunkt, något som jag märkte först i den historiska förklaringen i sluttexterna/förklaringar av boken. Rekommenderar verkligen!

Dagens insikt: Judodräkter luktar visst aldrig gott, inte ens när man plockar dom direkt ur tvättmaskinen.

Fredagsmys

Morotssoppa till middag orsakade mystiska gulfläckar på min fina vita skjorta. Nåväl, nu blir det äntligen helgmys för en gångs skull. Sebbe jobbar inte ikväll, så två glada tomtar ska se på film och pysa i soffan.
image67 image68

Förresten, någon annan som reflekterat över det mystiska TV-fenomenet Ume-TV?
Det är nästan fascinerande från dag till dag att hitta nya märkliga inslag på den här kanalen.

Kuriosa

Intervjun idag gick jättebra. Intellektuell, klok och van journalist så tiden bara flög iväg.
De bästa journalisterna gör att man själv lär sig något av diskussionen man för tillsammans.
Får se hur själva artikeln blir nästa vecka - spännande!
Kollade runt idag och måste länka märkliga saker jag hittade om mig själv via Google:

Sveriges Radio:

Västerbottens Folkblad
Februari 2007

Västerbottens Läns Landsting

Pressrelease

Generalförsamlingen

SVT
ArtikelTorsdagskväll, dags att sova

Häääärligt, inge mera mock finals denna vecka. Ska sova tills jag vaknar, känns som en ofattbar lyx!
Var på handbollsträning ikväll, tränade inte men fick fler ifyllda papper till mitt matteprojekt.
Nu sova sova sova- imorgon intervju på Nya Konditoriet, fixa glasögonen på synsam och kanske unna mig något spännande.
Snark, sov gott!

Typiska faktura

Fakturor orsakar kallsvettningar - Fick idag en faktura från Svea Ekonomi, en sisådär 7 månader efter URIX. Märkligt tyckte jag eftersom jag vet att det där är fixat sedan länge. Också märkligt eftersom det stod Emma Eriksson - någon som inte ens följde med oss till URIX. Hursomhelst så löste det sig till slut, men onödig tid och energi gick åt.

Nu ska jag fila matteprojekt, gissa om jag är less.

Imorgon intervju, sen inget annat - skönt skönt skönt!
I helgen blir det plugg med mimmi.
Nu känner jag mest för att soooova

Dumma datorstol

Jätteroligt.. Datorstolen gick sönder idag, eller ett hjul lossnade och det går helt enkelt inte att sätta dit igen. Så smarta som de tomtar vi två är så tänkte vi att vi kunde möblera om och ändå använda datorstolen. Bara ta bort alla hjul och så får stolen stå på en matta så det inte blir några märken. Pytt och fläsk gick inte alls. Så nu får jag sitta med datorn i knäet och skriva. Känns som det var väntat att det skulle jävlas nu när jag behöver fila på mitt matteprojekt. Nåväl.

Tisdagkväll

Jag har en väldigt snäll mamma, hon satte in pengar utan att jag ens hade bett om det.
Så jag handlade massa massa mat idag, ser fram emot att se Sebbes min när han kommer hem.

Som ni förstår borde jag lägga in högsta växeln och plugga arslet av mig. Dock så blir det på något sätt att jag hamnar med fel ämnen. Borde sitta med historia och traggla Stalin och Ryssland från 1920-1941 men på något sätt så sitter jag med tysk grammatik och filar på environmental systems-rapport. Det är typiskt att det aldrig blir riktigt rätt. Nåväl.

Blumfeld gör bästa tyska musiken jag hört, nånsin faktiskt:

Hooray hooray

Ouff, svårt att sova inatt men nu har vi äntligen kravlat oss upp. Idag väntar mock final i Engelska A2 paper 1, skönt att det bara är en mock idag så hinner man plugga på kvällen och göra undan lite saker som ligger och dammar.

Ska möta Mimmi på skolan och käka lunch om en timme ungefär. Förresten så är det mysigt med Mimmi, hon käkade hamburgare, tog mitt och sebbes tjafs med ro, satt ute på balkongen och filosoferade med mig och hjälpte oss bära in soffbordet igår. Hon är helt enkelt den bästa Mimmi jag vet.

Nu blir det omelett! Över och ut!

Nytt soffbord!

Sebbe hittade ett soffbord , vi piffade upp det lite, kolla in resultatet!  Miljövänlighet och konsumentmedvetenhet till folket!

image65

image64

Mimmi sa nyss : "Skulle du vilja heta Janus?" tror jag måste prata med henne lite nu..


Roliga nyheter

Jag har roliga nyheter!

Eller ja, vi hade Mock finals idag, gjorde paper 1 och 2 i Svenska. Tror det gick bra.
Men den roliga nyheten är att jag ska på intervju på fredag och fika på NK!
Mannen som ringde var bra uppdaterad om vad jag håller på med och var jag kommer ifrån, känns spännande och ser fram emot samtalet på fredag. Blir en bra avslutning på en tung vecka.

Är faktiskt lite orolig över hur jag ska orka med dessa finals, har redan ont i ryggen, höger hand har spasmer efter att krampaktigt hållit i pennan och håret snurrats trettioåtta varv.

Hursomhelst, jag är lugn inombords.
Elina som är host för Mimmis dator, ska laga hamburgare till middag ikväll och göra färdigt några rapporter.

INSIKT

Jag måste bara få dela med mig, jag kom till en insikt bara sekunden sen. Satt och läste igenom mina gamla blogginlägg när jag började skriva (november 2007) och herregud alltså hur hann jag med allt, hur orkade jag med allt?

Det har blivit tydligt nu, när allting ska in i skolan att jag helt enkelt inte hann med.
Det känns så rätt att jag lagt av med handbollen, att jag trippat ner alla AER-möten och måsten och bara har skolan. För vet ni, det är bara 3 ynka månader kvar och om jag flängde runt och gjorde saker jag anser vettiga just nu skulle jag ångra mig så mycket senare för att jag inte prioriterade bättre.

Just precis nu känns det bra att veta att jag missar en massa saker, att jag inte utnyttjar min kapacitet maximalt, för det kommer en tid när jag får möjlighet till det på riktigt och då kommer jag ta vara på den fullt ut.

Det var min insikt. Kunde inte låta bli att dela med, för har märkt att mina blogginlägg tappat lite av sin stuns och det har också mitt tidigare innehållsrika energisprutande jag också gjort, men det känns rätt. Skola är skola och IB är verkligen IB!

Tvåtimmars promenad

Superhärligt väder idag!
Jag och Sebastian tog långpromenad från Berghem via Mariehem till Nydalasjön där vi köpte lite fika på vägen och satte oss och njöt. Sedan vidare till Nydalahöjd, Iksu och när vi äntligen kom hem var vi såhär härligt rosiga om kinderna och pigga. Fast nu har visst Sebbe somnat på soffan, igen.

image57

image59

image60Lördagkväll IB-style

Idag träffade jag min storebror, long time no see som tusan för oss!
Han är Anderssonkämpe nummer ett, jobbar extrajobbar och pluggar det här halvåret.
Skönt att träffa honom plus att han äntligen kollade in vår 'nya' lya och vi pratade om vad som händer efter gymnasiet.

image56


Jag ser ett sammanhang - skriver i bloggen när Sebbe gått för att jobba.
Och nej jag bakade inte heller några muffins --- topnotch på mej där --- men det blev ju som fel att inte ha fikabullar när brossan kom, så gjorde marängswiss och bjöd på, långväga gäster måste få fika! Och jo till middag blev det. stekta äpplen med kanel o grädde till efterrätt efter GOD GRYTA.

Slutpunjjkt: Nu ska jag göra färdigt ToK-essay samt läsa på inför veckans kommande papers.

Såna val..

Yumdidum
Nu sitter jag här framför datorn, skickat in akuta inlämningar och min pojkvän har knatat iväg till jobbet alldeles nyss. Vad ska jag nu ta för mig då? Mörkt och kallt ute, är förkyld och har noll pengar på kontot. Funderar lite grann på att fixa ihop muffins, men kan inte bestämma mig om jag vill ha citronsmak, jordgubbs eller vanliga. Sedan lockar det lite med äppelkaka också..

Balkläderna hemma!

Äntligen, idag damp kläderna ner i brevinkastet, lycka!
Vi är supernöjda och nedanför ser ni tyget, men temat och designen håller vi hemligt ett tag till!

Finally, today came our clothes for the prom in May!
We're really pleased, the design and theme is still a secret, but below you can see the fabric! :)


image54Nervous?

I min trappuppgång hänger det lappar

image52


Mimmi fnissade åt det och kunde inte låta bli att komma tillbaka upp och berätta om vad hon läst.

Vår trappuppgång är helt enkelt mysko.

Idag fick vi också förklaringen på det konstiga ljudet som vi stört oss på ett tag. Sebbe gick ut i kalsonger och t-shirt och pratade med människan imorse. Och vi som har trott det var en hund eller katt som hängde på dörrhandtaget eller något. Men så var det visst inte..

Sjuklingen berättar

Jag är sjuk!!

Sådär så det bara går att andas med munnen och man inte har någon aning om man får in luft eller inte. Inte heller känner någon smak av mat utan bara fokuserar på att få in något i munnen och andas däremellan.

Svårt att sova om nätterna - det blir timjanångning med handduk.
Otur att jag har en sån 'rolig' pojkvän, han tyckte jag såg tokig ut.
Men njaa okej. Jag ser väl lite tokig ut..

image51

Problematiskt med Telia


Jag ramlade över en artikel om min morbror i Gielas, blir så otroligt arg, för han driver turistnäring och lever ensam men inte får han hjälp för att behålla sin kontakt med omvärlden (telefonledning)
Detta gräver ett djupt hål i mitt hjärta. Hur kan människor vara så ignoranta och arroganta att de inte förstår och väljer att hjälpa någon annans faktiska problem, under så lång tid?
Artikeln i sin helhet - Sju månaders väntan på Telia
image45

Fredagkväll, phuu.

Jag tror ingen blir överraskad om jag säger att inte fick in min WLA2 till klockan 15.00.
Datorn fungerade likt en gammal träklabb inlagd i ättiklag hankande fram på två tändstickor med snigelklegg som underlag tävlandes mot en steroidladdad kanin. Fast ja, i och för sig, jag fick till det och skickade in den till 16.30 så jag är ändå nöjd.

Nästa överraskning är att jag nu taggar inför match - poff blev det att jag lovade vara med på match imorgon och varför inte? Liksom.. Jag har inte nåt sånt där superviktigt för mig från två till fem på eftermiddagen imorgon.

Björn Ferry har en supporterklubb i Storuman.

Östra gymnasiet får en skolpsykolog.

För övrigt ska jag nu krångla med matteprojekt.
å hej å hå hejdå!

Början på fredagen

Det är skönt att inte ha skola idag, men samtidigt ett stressmoment ändå för nu måste jag bara få till min WLA2 och skicka in den innan klockan 15, hoppas att jag hittar åt den på datorn. Allt ser lite konstigt ut efter dess krasch.

Pierres kommentar om mitt inlägg

"Riktigt intressant skrivet. Man behöver ju heller inte gå så långt bakåt i tiden som andra världskrigets tyskaland för att finna tragiska exempel på arbesläger och folkmord, detta var ju något som fortsatte under hela 1900talet (chile, Kambodja, Balkan, mm) för att inte tala om Afrika där det ständigt har pågått och än idag fortfarande pågår. Minns hur jag på alla nivåer i samhället som yngre försökte få poltiker på kommunal såväl som regerings och riksdagsmän att inse faran att stira sig blind på nazityskland, lite har dock hänt...."
(Pierre är inte över 60, utan snarare runt 20 :)

Sebbe snoozar vidare, nu ska jag passa på att lära mig datorns nya finesser...ehr.r...

SYNS

Min dator, dumma dator

Jag är officiellt dödless på min dator.

Den tar för mycket av min dyrbara tid, till ingenting.

Varför har den fått virus precis när det är vecka 6 och allt jag gjort i IB ska in vecka 8?

Det är som ganska fetolyckat vetni.

Och nu ska den då fungera efter omformatering och avstängning och allmän stress i två dagar
men vad är då detta?

FEL

Tekniskt fel i indatakontrollen, vänligen försök igen.

RSS 2.0