This time it's personal!

Michael Moore's metoder är kontroversiella, han är omdebatterad och rent ut sagt så vetetusan om jag gillar honom så mycket efter att ha sett dokumentären om honom där han inte ens bemötte personen och diskuterade med honom vilket liknar beteendet Michael Moore själv anklagar de han gör dokumentärer om för att vara svagt.

Hursomhelst så uppskattar jag att se högt uppsatta tjänstemän/bankmän då och då få sig en känga för sina bonussystem och kapitalistiska tänk. För precis som J. Croneman skriver - det är inte så vanligt att vi i den "...snedvridna och humorlösa vrångbild vi matas med dagligen" ser en ironisk och kritisk bild av kapitalismen som kräver ett nytt system. Givetvis vet de flesta om, debatterar och nämner sakfrågor om orättvisa och problem, men ingen ser till ideologin och själva systemet som ett problem i såna här stora filmproduktioner och får en sådan "världsomspännande" (n.b västerländsk) publik.


Vissa människor är snälla, andra inte.

Det här var en snäll liten kille. Den som minns hur det gick för mig för en sisådär tre eller fyra år sen kommer ihåg att jag inte alls hade lika tur med vem som hittade min plånbok.

http://vk.se/Article.jsp?article=310012

En vecka med en massa svischande

Kan inte sätta mig ner för att skriva några vettiga inlägg just den här veckan. Andra veckor hinner jag, andra inte, och inte får jag stress för det. Det är bara så det är och jag misstänker att den som läser här ibland har ganska bra koll på att det svänger en del och får därav inte andningssvårigheter av att mötas av ett och samma inlägg några dagar i rad.

Idag en del tentaplugg på uni, fika med några i klassen, samt färdigställande av en presentation vi har imorgon. Kom nyss hem, ätit och ska iväg för att jobba i sekretariatet för herrarnas match ikväll. De möter Nordmaling och jag förutsätter nästan att de vinner. Ska bli kul att se iaf, fastän sekretariatet inte alltid är roligaste platsen att sitta på när man kollar på handboll.

Toodles!

Tripp Trapp Trull - på tvärtomviset


Nyår 08/09


Spenderat hela dagen i Övik

Dagsexkursion med plugget till M-Real (fy fasen vilken stor fabrik), lärt mig allt om papper och fabriker och turbiner och massa och truckar och vågg, sett Övik från dess högsta punkt, ätit indisk buffe, lyssnat till en massa guider, skrattat så jag gråtit, sett öviks alla hoods by bus, lärt mig om översiktsplaner och framförallt ätit en sjujäkla massa frukt och pratat nonsens. Kom nyss hem med 500 ark FSC-märkta papper, kört två tvättar, ätit och ska nu vidare på handbollsträning.


Detta är beyond bananza!

Flydalsjuvet i Geiranger.

Det där är inget man gör i en handvändning precis.
Är det bara jag eller ser ni också att de redigerat bort en eller flera färjor i fjorden lite halvtaskigt?

 

Artikel om killen här, även därifrån fotot kommer - Risking life art


Vinst över den som snodde ugnen igår!

Haha där fick du din lilla loppa! Jag hade igår startat ugnen i det gemensamma köket (jag har eget pentry i min studentetta, men delar ugn med andra i korridoren) och sedan börjat med pajdegen, går ut med formen för att förgrädda spektaklet. Och så har någon kastat in pommes frites i ugnenAsshooooles, men fine tänker jag. Börjar pilla med pajfyllning och äggstanning istället då, lugn som en filbunke och i äkta storsint stil. Men varje gång jag tittar ut efter det är det konstant upptaget där i ugnen. Pizza, pommes frites, kladdkaka, you name it! Alla tyckte tydligen det var viktigt att använda ugnen en söndag eftermiddag. Blä sa jag, åt blodpudding och tänkte att jag allt skulle få min hämnd. Och det fick jag, för idag är min paj äntligen klar. Skrattar bäst som skrattar sist!YES!

Man måste älska handboll! Vi vann vår första match för säsongen och jag är så sjukt glad för det! Tjejerna krigade i anfallet så man kunde ju få tårar i ögonen bara av att se på. Hade jättekul i mål, kunde lita på laget som var som en vägg och de skott som kom igenom var inte allt för svåra. Dock krävs det finlir på kantskott, helt klart, eftersom de skotten gick in där. Får väl skylla på min förkylning, dåliga träning och ändring av parad. Men på hela taget - nöööööjd!!

Idag har vi vår första match för säsongen...


Jag skrattar så jag får kramp

Det är så jäkla bra! Förbaskade film, jag skrattar hela tiden och det fastän jag redan kan den utantill! Aaaahhhhwwww..


Mitt Umeå

Läste om en pågående tävling just nu som går ut på att man skickar in ett foto som representerar "Mitt Umeå". Jag fastnade på det temat nu och började bläddra bland en massa bilder. Men kan som inte bestämma mig. Vad är mitt umeå?


All cred to students all over the world

Min syster är i New York. Jag vet jag vet, klubba mig med avundsjukeklubban och allt sånt, man borde vara där. Men det gör mig inte så mycket att jag inte är med, för är glad för hennes skull att hon är där med sin mompiskompis hon ej sett på länge. Iallafall. I hennes fotoalbum la hon upp en bild bara för att visa stan och självklart var det en som somnat mitt i allt. Och jag kunde bara inte låta bli att känna medlidande. Ni ser ju, han satte sig för att läsa. Tänkte att kanske skulle det ta fart med pluggandet om han satte sig utomhus och var lite social, tog sig en öl. Peppade till lite. Men istället däckade han av utmattning. Det är inte lätt att vara student. Inte ens en öl kunde han ta.


Hur kunde jag glömma..?

Tidigare i veckan lagade vi sushi och dunderkladdkaka för att hylla Oskar som fyllde år i tisdags. Sedan hade vi superfikakväll också med övriga grappar i gänget. Hittade ingen bild från just the sushimaking, men dock en från när vi bakade muffins och städade på Mariehemsvägen tidigare i höst. Kongratulationer till herr Andersson i efterskott!


Väldigt mycket kuriosa - läs på eget bevåg

Kom att fundera på det här med att "se representabel ut" och att sätta upp håret. Har kommit på mig själv med att inte sätta upp håret förutom de gånger jag tränar nuförtiden, så började fundera exakt när man sätter upp håret och inte och vad som gör att jag sätter upp håret. Man ser ju lite mer strikt ut med håret uppsatt och nu när jag pluggar är jag nog mer laid back, det går som inte att komma ifrån. Sedan kan man ju också notera att jag ser allmänt mycket gladare ut som en outback laidback brud om man jämför de här två bilderna.

 

När jag jobbar sätter jag alltid upp håret, har linser, örhängen och sminkar mig för att se fräsch ut.

Men när jag är bara jag, hänger med kompisar eller pluggar då sätter jag nästan aldrig upp håret, sminkar mig sällan eller aldrig, har sällan örhängen och gillar att gå omkring i stora glasögon.


FREDAG

Fredag Fredag Fredag. Innan jag somnade igår kunde jag bara tänka på handboll, vilka skott jag skulle kunna komma att få på lördag, vilka läskiga situationer som skulle kunna uppstå, hur arg jag kommer att vara när bollar ramlar in i nätet eller hur studsig jag blir när det går bra. Om jag kommer vara sjuk eller friskna till. Massor med tankar.

 

Och så vaknar jag nu nyss upp av det ringer. Föreläsningarna ja, dom hade jag lite glömt bort sen jag var i Åsele. Och plötsligt var det helt andra tankebanor.

 

Nu ska jag äta min gröt och omlokalisera tankerna till Marocko och Västsahara igen. Håll tummarna det går vägen. Mycket som distraherar nu, bara tanken på att det snart är helg exempelvis!


Och klockan kvart i tolv på natten...

En sak jag kom på att jag ville säga;

Ironi är ju något man tydligen använder för att undvika att stå för det man säger. Jag älskade Schyffert's stand-up om just det, den avslutande "final show" där han bara sitter rakt upp och ner och pratar om hur ironin krånglar till saker och ting. Och jag gillar att ironi är lite passé, för det blir inget riktigt genuint eller äkta när allt man säger blir ironiskt. Fast kanske har det att göra med mina tantgener att jag gillar semi-ironi bäst, har inte rett ut det än. Men för vissa individer skulle det tammetusan passa gott med mindre ironi och mer självinsikt.

För det är också den grejen. Att om man om och om igen gör något man inte menar, säger något man inte står för och beter sig så man egentligen inte är. Vad är man då, om inte det man gör, det man säger eller hur man beter sig med andra? När vi umgås med andra väljer vi vad vi visar, väljer hur vi agerar gentemot andra och vad vi säger. Det går bara inte att komma ifrån att det är den personen vi är. Det är alldeles för lätt att säga att man egentligen är en annan. Vem vet det förutom du själv isåfall och är då den du säger att du är egentligen sann när den du visar upp är tvärtemot din egen självbild?

För djupt?

Jag blev egentligen bara förbannad på Kissie och vill att man ska ta ansvar för sina handlingar. Det är alldeles för enkelt att avsäga sig ansvaret. Harmlöst på individnivå kanske, men det är alltid individer som avgör vad som händer här i världen och jag misstänker att det här också har att göra med att jag är irriterad på att Västsaharas situation helt stagnerat pga att Marockos regerande monark vidhåller en ålderdomlig feodalistisk imperialistisk ideologi och därigenom förtrycker en hel nation. (idioti)

Jaha det är så det hänger ihop - tack wiki!

Fascinerande med wikipedia. Hittade först förklaring på Dikanäs. Läs här

Men även på toodles! Kom att fundera varsifrån detta uttryck egentligen härstammar och se självklart var det ett franskt ord som engelsmännen förvrängt. Jag tänker mig personer som pratar engelska som Allå Allå Emliga Armén kommit fram till det där under 1900-talets stilla gång.

Min typiska studentpromenads låtar


När jag vandrar till skolan brukar jag lyssna på något lagom peppande, som exempelvis Judy in Disguise - hör nedan - det brukar variera lite beroende på om jag har bråttom till någon föreläsning eller inte hur upbeat låtar jag väljer.

Misstänker att ni som läser har ett helt otroligt brinnande intresse av att veta vad jag gör på morgonarna. Ser det som mitt ansvar att uppdatera er. Och ansvar, ja det tar jag verkligen på allvar så nu tänkte jag gå och köpa mig lite godis för att belöna mig själv för att ha lyckats med dagens ansvarsfulla uppdrag. Att godiset sedan också funkar som ett lockbete för att jag ska skriva färdigt ett pm om Marockos mörka hemligheter med murar och minor och hemliga avtal, det är en helt annan kaka av studievärlden jag delar med mig en annan dag.

Toodels!


Skar bort en liten bit av min egen tumme - aj?

Gör någon illa kroppen blir jag glad så jag visslarAnd in the peaceful village the lion sleeps tonight..


Helt Bananas...

BANANAS!* trailer from WG Film on Vimeo.


Sömnen tar över mitt liv!

De senaste två dagarna har jag sovit över 14 timmar per dygn.
Exakt vad är det som är på gång här?

Västsahara - Marocko

Västsahara är den sista kolonin i Afrika. Jag är lack på det status quo som råder och hindrar landets självständighet. Jag tycker det är så tydligt! Så enkelt att följa FN-resolutionen. För jag står utanför. Då är det så lätt att säga vad som borde göras.

Undrar du vad pratar jag om?
Läs på! Västsahara.se

Kan inte riktigt bestämma mig - ja/nej


Studenters antydan till ostruktur på Umeå Universitet

Förresten så har ju EU-ministrar hängt i Umeå i veckan. Vilket märktes väldigt tydligt på universitetet igår. Jag stod i telefon i lindellhallen och började lägga märke till vissa enstaka "studenter" som pratade rätt ut i tomma intet eller cirklade runt korridorerna, de var alltså civila poliser med örsnäckor och mickar i kragarna. Även säkerhetsvakter och poliser i uniform blandat med en hel del kostymnissar snurrade runt. Alla grupprum var också uppbokade och cyklar flyttades och omstrukturerades för att det skulle se rent och snyggt ut. Just när jag hängde där i Lindellhallen var Maud Olofsson och en vice EU-kommissionär på ingång så själva uppfarten till Lindellhallen var kantad med poliser som viftade bort enstaka vilsna volvo-, alternativt folkvagsnbilister. Och som sagt flyttade runt cyklar, allt för att det skulle se rent och snyggt ut. Vi studenter har ju en benägenhet att parkera lite som vi vill, särskilt när stressade. Gillade för övrigt också alla nya snygga stora växter som placerades ut lite här och var. Det blev helt enkelt mer pimpat.

Höll på med ett stort arbete så var mest i UB och såg delar av spektaklet just innan Maud anlände. Men mindre kul är att senare på kvällen så verkligen flyttades cyklar mer brutalt med att klippa upp lås och sånt bara för att en röd matta skulle rullas ut. Lite elakt, men framförallt arrogant gentemot de som äger cyklarna. http://www.vk.se/Article.jsp?article=307525

Och jag trodde man aldrig var nöjd någonsin

Jag är en glad liten skit på denna jord nu.
En fri helg och jag planerar att göra mest ingenting.
Jag är nöjd för första gången på väldigt väldigt väldigt länge.
Jag jagar inte. Bara är. Fy fan vad välbehövligt.


Lite pjött över att vara förkyld... igen


Jag är en sån sucker för indie

Och Bear Quartet - Millions gav mig rysningar första gånger jag lyssnade igenom den. Och känner nu att den mognat lite, så jag längtar efter en video men mest av allt en livespelning. Kan för närvarande bara lyssna via myspace. Så om ni vill höra något spännande med Alkberg - http://www.myspace.com/thebearquartet


Från Dikanäs till IB till Unistudent

Sanna påminde mig om att jag varit plugghäst i x antal år nu. Och det börjar kännas ganska påtagligt hur less man kan bli på att det alltid finns nya uppgifter, alltid finns något man inte vet något om, alltid något man vill lära sig. Den här bilden är från tiden på IB i Umeå.


Skräck är bara början av känslan..

Jag bodde bara några hundra meter från den bron hagamannen våldtog en kvinna och bet av henne örat. Det sista överfallet som ledde till hans fängslande. Den bron brukade jag gå över varje dag för att ta mig till skolan. Min syster köpte mig ett våldslarm, jag gick aldrig hem när klockan var sent och kände mig inte trygg när jag gick utomhus. Det var inte det att man trodde just han skulle göra det om igen. Man växte ju upp med nyheterna om de våldsfallen som skedde på haga och visste om riskerna med att bo i en stad. Fick berättat om och om igen av vänner och släkt att det finns idioter runt varje hörn och om man har otur kan man komma att krossa deras väg. Det var mest av allt den äckliga känslan av att vem som helst kunde göra något så brutalt mot vem som helst och så nära. Och man försökte göra allt för att inte vara i "deras" väg då, vilket är sjukt, att man inte kan känna sig trygg där man har sitt hem. Bara den sista sträckan från busshållplatsen till lägenhetsdörren vände jag mig alltid om flera gånger om det var mörkt när jag bodde på Teg den tiden. Eller kände hur hjärtat speedade upp om jag hörde någon gå bakom mig. Och tänkte alltid när jag låste upp ytterdörren att om någon ville jävlas, så kunde dom göra det precis utanför ens hyreshus. Höll nycklarna i vänster för att slå med höger.

Hursomhelst. Den här dramatiseringen av Hagamannen är läskig. Otroligt läskig. Man känner igen så mycket. Och sedan vet jag inte om jag vill se det egentligen heller. Det känns så himla utlämnande mot hans familj. Det är så svårt att förstå att han var en pappa, att hans fru inte visste, att han var "normal" utåt sett. Jag har bara sett hälften såhär långt och tror jag måste vänta någon dag, för just nu vänder det sig i min mage..

FALLET - HAGAMANNEN - SVT PLAY

RSS 2.0