Vår tids missionärer

-Ger sig ut för att ta hand om befolkningsbomben.
-Förklarar för "de ovetande" om deras situation och att deras liv är onödiga på det stora hela.
-Förklarar att teknologi och barn är något de inte bör ge sig i kast med. De är redan för sent ute ändå.
-Visar siffror och kurvor som visar på hur mänskligheten växer exponentiellt.
-För mänsklighetens välbefinnande. För den vita rasens och mannens överlevnad och välfärd. Måste den mörkhyade kvinnan sluta föda barn. För hon fattar inte bättre.
...Som om hennes situation kunde förklaras med ett penseldrag...

Det finns såna med Ehrlichs teorier i bakgrunden. Det är farligt. För just det där "utifall att" faller väldigt lätt ut och blir verklighet och vi ser människor som onda när resurserna kniper åt.

Enda lösningen är - utbildning, möjligheten att se alla möjligheter och att tro på mänsklighetens godhet. Hela mänskligheten. Politiker, företag, alla raser inräknade, alla små individer, även den som arbetar med att fiska ut haven måste förstå problemen vi står inför och vilja samarbeta tillsammans mot klimatmål. Mot mål där alla kan få ta plats och finnas till på ett sätt som inte förstör planeten. Det finns ingen enkel lösning. Talar man om mänskligheten som enda roten till klimatproblemet, då får vi riktigt stora problem då man gärna och allt för snabbt pekar ut "särskilda delar av mänskligheten", "vissa raser i vissa områden" som särskilt problematiska..

Om vi har otur och utifall att.. Så leds vi plötsligt en dag av en man med mustasch och vi förstår inte att vad vi vet om världen är propaganda från en liten elit som uppbackas av forskare som pekar på "vissa raser som särskilt problematiska för världens överlevnad".

Vi är lite för snabba med att tro att det vi finner bevis på här i väst är sanning för hela planeten. Men det är som att vi aldrig lär oss, oavsett hur mycket historia vi läser eller vad vi må utbildar oss inom. Vi ska alltid ut och missionera hur alla andra i världen ska leva. Fascinerande egentligen. Nog för att det är sant den här gången, resurserna börjar ta slut och vi verkar få en ökning av befolkning fram till 2100, men vi vet inte säkert vad som händer och hur människor agerar. Egentligen. Och varför ska vi påtvinga ett sätt att leva, ett sätt att styra på andra - det är inte precis som att det har slagit väl ut de tidigare gånger västvärlden gett sig ut för att förklara världen för resten av världen...

Jag säger det igen - Enda lösningen är - utbildning, möjligheten att se alla möjligheter och att tro på mänsklighetens godhet. Hela mänskligheten. Du inräknad. Man måste våga se positivt och tro att mänskligheten kan hitta sätt att ta hand om världen, planeten och varandra på ett annorlunda sätt än vi gör idag. Och framförallt att man kan känna sig säker i sig själv gällande ens eget levnadssätt, sitt eget synsätt och sin egen konsumtion.
Där börjar förändringen.

Det sjukaste med den här bildserien är att bilderna är oredigerade


hello im johnny cash cash cash

http://www.myspace.com/kraddy

- Little snitch Kraddy rmx -

hehe..


Verdict - bold or boring?


Kvällsdopp
Anna Carrfors Bråkenhielm

Minns inte vem jag diskuterade detta med, men vår tids inspirerande kvinnliga entrepenör med flera egna startade företag och chefsroller i ryggen. Namnet var Anna Carrfors Bråkenhielm. Hörde hennes sommarpratande på en biltur från fjälls till Umeå nu i somras. Och jag lovar - efter att ni lyssnat på den podcasten kommer ni ha flera argument i ryggen mot fadäser liknande att kvinnor skulle vara svagare än män eller att det inte finns kvinnliga entrepenörer / chefer att anställa till de feta chefsjobben. Sommar i P1

Trollen är om dagen förklädda till mossiga stenar..


Lite från vernissagen


När jag var ung var jag smart och alert

Nu är jag gammal, seg och lagrar fett.
Nödrim.

Men. Läste för rekreations skull lite gamla inlägg och hittade tillbaka till den här hemsidan. Blev påmind om den också idag, inte direkt, men en ny grej som har lite liknande tema tände långsamt ett minne långt bak i hjärngångarna. Så för den vilsne i konsumtionsdjungeln som söker vägledning och förstår engelska (använd annars Google Translate så översätts hela hemsidan när du ser den via Googles webläsare Chrome) - jag tipsar om "Ethical Shopping". Igen.

Storasysters öppningsdag för utställning på Hagman


True story


RSS 2.0