Pursuit of happiness


Mimmi is back in town


Bigbrother's Kraut OS

har man en smart storebror står man i en stor skugga.
http://tuneset.com/blogs/jon/

Step up and get you a slice


Det här pluggar jag

Läser kulturgeografi med inriktning samhällsplanerare. Såg precis den här artikeln i DN som handlar om just vad vi läser i moment 2 just nu. Hur man kan förebygga segregation, eller inte och om det är segregationen i sig som egentligen är problemet. I och för sig läser vi mycket Plan och Byggnadslag, Miljökonsekvensbeskrivning, Översiktsplaner och så vidare. Torrt, tungt, men jävligt intressant när man dyker djupare och ser det i verklighetsperspektiv.

http://www.dn.se/sthlm/segregationen-klyver-stockholm-1.1050342

Alla känslor på en och samma gång

§http://svtplay.se/t/125602/langdskidor
01:25:25 - det absolut bästaste bästa bästa bästa! Exakt så man kände i lördags när de vann. Vi var ett gäng som alla satt och såg när M. Hellner tog guld och J.Olsson drog lasset ända fram till bronsmedalj. Så sjukt glada och lyckliga sådär så det kändes djupt i hjärtat. Dock var det rörigt, så hörde inte fortsättningen, men såg den nu istället och Per Elofssons tårar där, jag fällde en ny liten glädjetår nu när jag såg det. Underbart!

Lite mer töntigheter som är kul att redigera


Töntigt kul

Idag finns det mycket jag vill göra istället för att läsa Lycksele kommuns Översiktsplan. Har verkligen gjort mitt bästa för att undvika den hela dagen, men nu börjar jag bli lite stressad. Hursomhelst, har äntligen en spegel i min lägenhet - det skapade en fotoeufori när jag gjorde mig i ordning igår som nu redigerats, sjukt töntiga foton, men det var kul igår iaf och jag är asnöjd med spegeln.

Humble boys

Vad är det med Chris Sörman, han är ju råbra, men ändå så ödmjuk och inför åket är det nästan så man tror han inte vet hur han ska åka, om man inte sedan innan vet att han är grym. Kanske är det  för att han i den här videon hänger med Hampus Mosesson, något av en legend på bräda..

Chris har förresten också en egen blogg, för den som vill se mer av honom - http://finest.se/chrissorman
.

First Run Chris Sörman Take 2 from Holymoses on Vimeo.


För alla ska i jorden

Såg Stefan Sundström i Ljusgården idag. Helt otroligt vad han är bra live. Har inte alls gillat honom innan, men att se honom live var en helt annan sak, så sjukt bra. Den här låten var en av de första och fängslade mig.
.

Beirut Beirut

Kanske mysigaste musikvideon idag.
.

Yes, nytt med Nash!

Haha jag älskar det!!! Mycket råare än hennes förra album, som ibland kändes lite för smörpop, för kommersiellt. Det här andas mer rock, punk och the Kills. Jag gillar det.
.

Naturlig styrka

Vill hem till där snön är fri. Där man inte planerar rekreationsområden utan fria ytor bara finns.
Där tystnaden är kännbar. Där man själv gör något i sin omvärld och inte tvärtom.
En heldag på universitetet är alldeles för syrefattigt.

She will go down with her ship like a good captain


Long live the queen

Foto: Michel Euler/AP
http://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2010/02/11/alexander-mcqueen-ar-dod-long-live-the-queen-6195

RIP ALEXANDER MCQUEEN

Daily Mail
RIP

Provocerande för studenter

Jag har alltid ogillat att värma mat i micron. Men på universitetet så går det som inte att komma ifrån, man värmer sin mat i micron. Hur fasen hinner man annars äta mitt bland allt pluggande och framförallt hålla en tajt budget?  Underbara Clara fick över 100 kommentarer när hon skrev om varför hon inte har micro. Hemma använder vi knappt micro och i min lgh i stan har jag ingen, aldrig haft någon sedan jag flyttat hemifrån heller. Men på Umeå universitet, där laddar jag på. Märkligt.

Bästa dagen i backen 2010


När jag vaknade upp hemma i Sjöland imorse

Snön föll så himla fint och långsamt mot solen som precis steg upp

Purplish ba

Drog i söndags till Agnäs och åkte bräda för att avrunda kanske sjukaste helgen jag haft på väldigt länge. Sjukaste menar jag som roligaste och intensivaste, hann fan med allt från bio till släktträff till dubbel utgång till sammanlagt 11 timmars plugg på universitetet, gratta 25-åring med klassen osv osv. Så. Att åka bräda med DLF-crew var klockrent och väl förtjänat. DLF-crew är hemliga typer, så bara bilder med mej :)

Can you move to the beat?


You know it makes my heart beat


Samernas Nationaldag

http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=178810
6 Februari

Happy snowboardface

Ruskigt glad nu, åkte i Bräntberget här i Umeå för första gången nånsin ikväll. Liten backe men några hopp och några rail så man kunde leka runt lite. Alltid kul att träna! Tog inte några foton, men bjuder på några mobilbilder från säsongens olika åk i kittelfjäll.
En perfekt dag. Massa puder, typ -10 och lagom folk i backen.
Gött väder ganska ofta i Kittel.
Förutom i helgen. Fy fläsk för -25, snöblåst och opistat. Pappas starwars-goggles asbra för näsan då.
Solen visade sig på slutet, men värmde då inte. Jag längtar till åkningen i mars/april.

Theophilus London


Grattis mamma och pappa!

Födelsedagsfirande i dagarna tre
Fast bara en av tårtorna, och den sämsta av dem, fastnade på bild.. Men god var den ändå..

RSS 2.0