Heja Maria - erkänn, det är lite kul?


Hoppas alla jag känner går iväg och röstar idag

Bara ett litet slag för demokrati här på min blogg.
Så.

"Man kan läsa statistik som fan läser Bibeln"


http://svtplay.se/v/2114059/agenda/del_1_av_18?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2114059/sb,p103431,1,f,-1

Lust for comfort suffocates the soul. Relentless restlessness liberates me (sets me free) Wanderlust! relentlessly craving.. Wanderlust! Peel off the layers until we get to the core
Expos hemsida

SD motsätter sig diabetesvård i Rosengård, för tydligen bor det för många "...människor från utlandet (som) tar större anspråk av välfärdssystemet än vad de någonsin bidragit med". Pinsamt att höra ett sådant uttalande. Som om alla personer i akut behov av sjukvård i Rosengård inte vore värda det, bara för att området Rosengård har en förhöjd andel sjuka i diabetes i jämförelse med andra.. Vilket i och för sig inte är hans grundläggande anledning till att han inte tycker de förtjänar vården. Björn Söder (SD) verkar anse att rätten till sjukvård handlar om hudfärg - inte inom vilka gränser man har sitt hem eller var man betalar skatt. Vilket är absurt. Han borde ta sig en tripp till Rosengård för att faktiskt se vilka människor som bor där och framförallt fatta att det är svenska människor samt att invandrade personer är individer som tvingats flytta från sina hemland av olika skäl. Som representant för skånska folket i landstinget är han ur mina ögon inget annat än klantig, pinsam, enkelriktad och helt fel ute. Hittade också en lite rolig grej på facebook, jag borde ha skickat tillbaka SD's valmanifest på brev istället för kastat den i soporna..

Artikel från Expo - http://expo.se/2010/48_3319.html

Kontentan - Alla är bra. Alla behövs.


Both optimists and pessimists contribute to the society.
The optimist invents the aeroplane, the pessimist the parachute.Fick valfläsk i brevlådan

Sverigedemokraterna - "Ge oss Sverige tillbaka"

* de kräver offentligt register för dömda pedofiler
* att svenska jobb går till svenska medborgare
* stopp för islamiseringen av Sverige
* ökat stöd till flyktinghjälp i närområdena
* skärpta krav för uppehållstillstånd och medborgarskapJag slår tillbaka mot SD's fula vallöften med en enkel lektion om wikipedia och det otroliga i att läsa på innan man uttalar sig. De flyktingar som inte omfattas av Genevekonventionen (vilka SverigeD vill få ut ur och vägra asyl i Sverige och istället se att de stannar i närområdena) är kvotflyktingar, som utgör endast 4% av den totala flyktingströmmen till Sverige. Dessa flyktingar omfattas och organiseras också de ändå av FN, vilket alltså betyder bidrag därifrån till dessa individer.

En annan sak gällande just flyktingar i Sverige, är att de på obefolkade glesbygder bidrar med mycket! Se en liten kort dokumentär om valet 2010 och exemplet Dorotea , som är en ort i Norrlands inland, vilken tar emot många tredje-lands-flyktingar. (tredje land flyktingar - dvs individer som först flytt till ett grannland, fått hjälp via FN och sedan tagit sig vidare till ett tredje land som samarbetar med FN:s flyktingsorgan UNHCR) Det vore för övrigt också pinsamt för Sverige som arbetar mycket för neutralitet och i FN:s historia setts som fredsmäklare, plötsligt ska tvärhindra att ta emot flyktingar och gå emot bestämmelser och överenskommelser.

"De svenska jobben ska gå till svenska medborgare", men ärligt talat, skulle vi då ha kvalificerade tandläkare, läkare, intressanta föreläsare på universitet osv osv? Sverige är ett LITET land sett till befolkning. 9 miljoner är ingenting och rent procentuellt sett går det inte att förlita sig på att vi har nog med genier för att ha funktionella företag, institutioner och organisationer som tar hand om samhället utan möjligheten att anställa experter och duktiga individer från hela världen.

Sedan vad menar de egentligen med islamiseringen av Sverige? Vad är Sverige mer än gränser uppdragna och tillrättade efter krig och överenskommelser. Individerna innanför dessa gränser kommer att förändras och flytta runt i alla år och alla tider. Det negativa med "islamisering" måste jag förstå det som att man ogillar byggande av moskéer, utländsk mat osv. Personligen förstår jag inte vad som skulle vara fel med att människor idag är lite mer andliga eller att man som svensk erkänner att den mesta mat vi äter är utländsk. Religion och grundläggande tro säger inte allt om vem man är eller hur ett lands invånare beter sig. Inte alls. Ren nationellt så handlar det mer om styrskick. Och jag skulle skämmas över att bo inom gränser där man har ledare som uttalar sig så som SverigeD gör.

Sedan den första punkten är så absurd att jag inte förstår alls hur man ens tänkt ut den - när vi lokaliserat pedofilerna - ska vi ge oss ut och slå ner varenda pedofil? Hur hjälper det? Ska vi flytta ifrån våra områden för att vi kan se på en lista att just A.B.Karlsson bor där? Jag förstår inte alls tanken..

Rent ut sagt förstår jag inte hur någon kan läsa Sverigedemokraternas lilla lapp och finna mer än tomma ord och irritation. Dessa individer som skrivit ned sina vallöften för Sverigedemokraterna är arga, bittra och jag skulle mer än gärna diskutera igenom vad som EGENTLIGEN är deras irritation, skulle inte förvåna mig om de varit med om en dålig uppväxt, fått en lönesänkning eller förlorat jobbet pga den internationella ekonomiska krisen. För argumenten de har, där de bara skyller på alla andra människor, är inte okej och håller inte när man granskar dem.

De som funderar på att rösta på Sverigedemokraterna behöver lära sig wikipedia och framförallt läsa på lite om Frankrikes nuvarande styrskick med Sarkozy och Parisupploppen 2005.

Hejdå SverigeD och Jimmie Åkesson ni åker fort som fan i soptunnan, om jag kunde så skulle jag använda erat jäkla papper som toapapper, men inte ens det är erat patetiska valfläsk användbart till.

As the sun shines - happiness flows


Dagens Statement

yvanrodic.blogspot.com

Caesar - Diplo remix

Som bekant är Robyn överallt nu.
Och det här samarbetet med Coco känns också ganska upprepat, men visst bra.
Fast gillar Diplos remix allra bäst. Ta dig en lyssning.


Way Out West

Believe it or not, men soligt var det!

Wu Tang Clan

Och TSOOL

Miike Snow

Iggy Pop som bjöd upp folk på scen och saker och ting gick bananas

LCD Soundsystem

Jónsi var dötrist. 

M.I.A  sjukt mkt folk, svårt att fota kvinnan ensam utan zoom så blev mest publikbilder..

The XX superfint, prickade in deras fyra bästa låtar, checkade ut och åkte hem..


Första dagen hemma


En sån där lugn härlig dag på baksjön..
Puttra runt med båtmotorn i lugn och roo...
Typ..
Ibland.. "Efter sju jäkla snörjävel och nio fan så går den igång"

Lite från Fatmomakke och blandat hemifrån


RSS 2.0