Gillar läget

Världens bästa roomie Ida har lagat middagen ikväll! Huuur mysigt som helst. Jag jobbar dubbelpass så hjälpte till på lunchen och ska snart och jobba på middagen. Ganska skönt att vara ledig mitt på dagen och kunna göra saker. Nyss var vi ute och hoppade lite studsmatta och matade kaninerna.

What's happenin'

Jag står i oppvasken för typ 3e gången och har tagit på mig ett diskförkläde för att slippa bli blöt. Följande konversation sker på engelska. Kocken är från tunisien.

Kocken: Hur gör du?
Jag: Oj, har jag gjort nåt fel?
Kocken: Du står i oppvasken och lyckas ändå se snygg ut?
Jag: Hahahaha men elleeer huuur (ironiskt)
Kocken: Det är sant, fan, du kan inte ha ett läderförkläde som det står black boy på när du jobbar, jag är gift!!
Jag: Hahaahaa!

Senare under dagen

Jag: ... bla bla jaa och så är min situation just nu.
Kocken: Hmm och hur stod han ut med sig själv?
Jag: Va?
Kocken: Han är hjärndöd som dumpar dig.. Eller ja, först och främst så är det ju självklart att han var det eftersom valde att bo med dej från första början haahha
Jag: ... (ibland får man igen från rutten ost helt enkelt, retat honom hela tiden för hans dåliga norska)

Just feel my presence better than ever

Ibland har man låtar som utgör teman för ens livsstil, tankar och ger minnen från hur saker och ting var då. Den här låten körde jag alltid igång när jag flög upp på morgonen full av energi den första tiden jag gick på universitet. Var så sjukt nöjd med allting då, min våningssäng och min mysiga lilla studentlägenhet, snowboardåkning med polare, studentfesterna och allt bara allt. Då var det lätt att somna, varje dag kände jag pepp och allt var möjligt. Längtar efter den känslan igen, så började precis lyssna på den här låten igen. Kanske kommer känslan tillbaka, fast i annorlunda form. Man kan ju hoppas iaf!


Idissla och gnissla tills det är löst

Ibland får man vara som en kossa. Ta lite skit och tugga det bara, även om det kommer upp flera gånger.
Det försvinner någon gång till slut och blir till något nyttigt och energigivande i slutändan.
Det som inte dödar dig det stärker dig. Finns tydligen 160 arter som är idisslare.
Idisslare, Rumina´ntia, underordning partåiga hovdjur som omfattar ca 160 arter. (ne.se)

Tog en tur till flaksjön och fann en vän

Har regnat något kopiöst idag, men tog mig ut när det äntligen var lite uppehåll
Molnen låg tunga och det regnade lite till och från
Men ljuset var helt fantastiskt och solen kämpade för att ta sig igenom molntäcket
Så heter området vi bor i
Min nya vän är hur fin som helst och jättesällskaplig

Fjällblåst

Hade en tanke om att jag på min lediga dag skulle gå till Flaksjön / de vattenfall som finns i närheten. Verkligheten är dock annorlunda med piskande regn och blåst. Så tvättar, städar och pillar navelludd istället. Såhär ser det ut i några av de salar som vi jobbar i på middagarna. Stod igår också i en av barerna till två.

Nudeldag i regnet

Åh blä ska strax iväg och jobba och jobbar till 02 inatt. Känner mig inte peppad då detta är 7e dagen i rad plus att jag sovit sjukt dåligt hela veckan. Men har en känsla av att jag kommer somna lätt inatt. Aja, livet är inte glammigt denna lördag. Har problem med håret och vaknade bara för ett tag sedan (middagslur = gamlingvarning). Inte min dag idag men det ska funka ändå. Och om ni undrar så sitter jag i mina jobbkläder och känner pepp/opepp. Känns skönt att vara långt bort från allt idag..


Water for elephants

Filmen var hundra gånger bättre än trailern porträtterar den. Hade låga förväntningar men den var faktiskt väldigt bra, så filmtips till er! :)

För nu är det kväll, man kan väl va lite snäll


å bjuda på några bilder av sig själv seg och trög efter jobbpass.
ska se film, dricka lite rödvin och snacka skit med ida. soooooft.

I pensionärslandet

Jag: (ler när jag går mot köket)
Gamla gubben: åh.. hei hei! (ler och stirrar på mig)
Jag: Hei, lurer du på nåe?
Gamla gubben: (ler lite förvirrat) .. å nej nej ikke det!

Går vidare och just när vi passerar varandra gör han sin sorti
Gubben: (lägger en storbrakare som puttrar på tills jag slutligen gått utom hörhåll)

Det är potentiellt lite väl mycket sauerkraut, stekt lök och rommegröt på det här stället, de äldre går liksom bananas på buffén. Och den som serverar kan gott bli bananas. Det går lite extra långsamt att ta sig förbi och det är många fällor i form av rullatorer och käppar i hela restaurangen som dyker upp när man minst anar det.

Läget som sådant

Happ, de rullar på med jobbet hära. Ganska lätt, det enda som varit krångligt har varit att hänga med i rutiner så i början men ändå lugnt då vi är flera som jobbar i restaurangen. Det softaste igår var ändå de två äldre damerna som bor här just nu och inte hör ett ord av vad man säger om man inte ökar på ljudvolymen en sådär fyra knäpp. Kunde inte hålla mig för skratt när jag frågade om de ville ha vann och det blev till en sandstrann i hennes öron och allt jag sa därefter blev något helt annat. Hennes vän fick förklara allt istället. Min room-mate har oxå flyttat in, vi åkte iväg, kollade runt och handlade tidigare idag, vilket bilderna i ett tidigare inlägg visar lite av. Och såhär ser det ut från köksfönstret i stugan. I den lilla dammen bor det tre ankor och bredvid på gräsmattan en kanin.

Man kan köra en norsk berlingo till kyrkan


Fantastiskt fin musik med fantastiskt fin text


Vart jag mig i världen vänder


Ut på tur

 


Framme!

Här nedan kommer några bilder för att visa att jag kommer bo bra såhär uppe på fjället. Att jämföra den här lilla mysiga stugan med hur vi bodde i Geiranger förra gången jag var i Norge är som att jämföra natt och dag. Sjuuukt trött nu. Tåget från Oslo till Ringebu blev lite försenat pga ras. Ska nu sova en stund i min feta dubbelsäng. Eftersom jag kom först så fick jag välja rum, tog det största!

Gudbrandsdalen - mest känd för sin bruna ost?


När jag lassar upp ett tiotal paket nudlar i kassan

Killen i kassan på coop högdalen: höhö, du laddar upp inför helgen eller? (blink blink)
Jag (skäms lite över nudlar): Nja, alltså det skulle vart nåt va? Ska till Norge så.. Ja ehehe, ladda upp med billig mat.
Killen i kassan: ...hrm
Jag: Ja du förstår Norge är ju inte så billigt land att leva i.
Killen i kassan: Nänä.. Hejdå.

Jag misstänker patriot! Han blev helt klart lite väl missnöjd med att jag flyr hemlandet med mina nudlar. Alternativt att skämtet inte gick hem som han tänkt

Sista natten i Sthlm på ett tag förhoppningsvis

Okej lite lätt nervös inför morgondagen. Inom 24h sitter jag på nattbuss mot Oslo och byter sedan därifrån till tåg till Ringebu. Känns soft att dra till ett skidställe, byggt upp förhoppningarna om feta fjällturer och frisk luft.  Har för övrigt packat makrillfiléer i packningen idag, plockat lite björnbär och cyklat med syrran ut till deras kolonilott.

Vars tog den pretentiösa sidan vägen?

Jag är inte riktigt lika nervös över vad man kan tycka om vad jag skriver nu. Vet att nån gång innan jag stängde ner min blogg senast tänkte att det här med att blogga gör mitt liv för offentligt. Foton på människor i min närhet som bara råkade hänga med mig för stunden, om även så bara med en fot i ett hörn eller tillhörande hatt i ett foto, blev med i bloggen vare sig de ville eller inte. Fast just det var inte anledningen till avbrottet om även en delanledning utan en av de större anledningarna var att om jag sökte jobb och min potentiella arbetsgivare skulle söka elina andersson så låg min blogg högst upp av alla träffar på google. Vilket i och för sig är en smickrande grej. Fast mest för mitt ego på den tiden, inte för att bloggen i sig var smickrande. Jag har nu kommit fram till att skit fucking samma. Jag kommer inte söka ett potentiellt fancy pancy jobb där de googlar mitt namn på det sättet. (Inte inom de närmaste tio-tjugo-förti åren iaf. Jag kommer bli attraktiv på den mer välbetalda sidan av arbetsmarknaden nån gång efter femti misstänker jag. Då är tiden i mitt liv jag mest liknar en man. Misstänker jag.) Och om arbetsgivaren så skulle göra, dvs googla och hitta detta så är det för det första inte lika lätt att hitta för jag dyker inte upp lika lätt i googlesöket nu, men det är inte värt det att jobba med några som tar den här bloggen för allvarlig och dumpar mig på grund av det. Så här har ni mig. Oretuscherad. Outlämnande och oförskönande och ovanligt osmickrande i all min glans. För att ni finns och läser det har jag redan märkt. Det är smickrande. För mitt ego dvs.

Jag må se arg ut på denna bild, men det är inte för att jag är arg mot mina läsare, det är liksom en allvarlig/rolig bild för att förklara att jag menar allvar med det jag skriver. Så bli inte arga tillbaka nu bara så funkar det.


Livet som luffare ger luffiga inlägg

Vet inte hur jag ska börja mitt bloggande. Har inga fantastiska outfit-bilder. Inga makalösa bilder från den senaste tidens flängande runt Sverige. Det är liksom inte särskilt fantastiskt. Det jag sysselsatt mig med idag har varit att snylta på en vän för fika, traskat runt i jakt på hörlurar som är prisvärda men inte gör mig fattig. Vilket helt enkelt var omöjligt. De flesta lurar som är snygga har råkasst ljud och de med bra ljud är bara för fula eller för dyra. Ja så ni hör ju, det är ju inte så att man välter över bord för att kasta sig in på internet och läsa vad jag gjort. I övrigt fått två ytterligare jobberbjudanden i Norge, ramlar in ungefär ett om dagen nu sedan jag skickade in jobbansökningar i fredags. Men oavsett de nya som ramlar in håller det jag tackade ja till från första början högst rang i mitt huvud. Ser sjukt mkt fram emot att få åka iväg och kvartera in mig i en liten stuga med en annan brud, jobba i servering/bar och reception fram tills slutet av september i en skidort nära lillehammer. Åker nu på fredag så sista dagarna nu i Stockholm hemma hos syster är mest förberedelser. Som att köpa storpack makaroner för 5 kronor. Sjukt billigt.

Starting something old, something new

Okej det här kan bli början på ett slags frivilligt ofrivilligt ordbajsande/bildvisande/förklarande av vad fasen jag sysslar med. Vilket i och för sig alltid varit grejen med min blogg. Den har som hängt med genom det mesta och nu när jag är på väg att slå in på banan resaruntdrivarunt igen och är klar med studierna (läs: umeå uni) så känns det som att det passar in helt enkelt. Sätt nu som läsare inte upp några höga förväntningar, den person som hamnar på denna sida gör det av fri vilja och har med sig en portion tålamod/överseende, det finns just nu ingen djupare mening med att ha denna blogg. Den får följa med i mitt vagabondliv, det känns rätt.

enligt nationalencyklopedin: vagabo´nd, annat ord för luffare.

RSS 2.0