Som påsk fast det är jul

Såhär dagen innan julafton är det ett helt fantastiskt väder!! Sol, blå himmel, vindstilla och varmt och gött! Känns som att det är påsk. Jag stortrivs verkligen. Gjort en del ärenden och promenerat idag som mest, ska käka och sen kliva på ett pass. Jag trivs oförtjänt bra här. Hoppas ni får en god julhelg, en lugn och stressfri sådan!
Det är som godis för själen att ha det här utanför sin dörr varje morgon.
Fotot till höger visar gränden innan våran, om man tar till höger innan trappan så kommer man till den gränden som går ner till vår dörr.
Att fota sig själv är inte alltid det lättaste, haha!
Sol, sol, sol!
På vägen ner till Spar
Försöker beskriva känslan med en bild
Fast den här säger det nog bättre - sol och snö!

Jag lever, jag lovar!

Det är fint att ni läser min blogg och det är fint att ni börjar undra vatusan jag sysslar med som inte laddar upp bilder eller nåt annat roligt att fördriva tiden att titta på. Så tar mig i kragen och uppdaterar lite i text. Har äntligen blivit kvitt förkylningen som jag tror var årets version av flunsan, för känner fortf av den när jag andas. Åkte första åket i Disentis idag, supernöjd om även jag kommer sakna hopp och rails, men det är helt fantastisk offpist-åkning och finns många olika liftar att leta sig igenom så kommer nog inte bli less, om jag så blir kan man åka upp till toppen och sen åka ner till grannbyns liftsystem och åka :) Vi fick inte med oss en kamera dock, men det hinns nog med en annan dag. Det va jättefint väder när vi kom ner, solen sken och sån sjuk frihetskänsla att susa fram i lite pudersnö och ha så fin utsikt hela vägen ner, bergen är magiska.

OCH! Jag fick VG på franskatentan! Jippiiieee bra dag!

Weeeeeelll HEEELLLO!


Börja om igen

Lättnaden deluxe har fallit långt ner över mina axlar. Mår oförtjänt bra, men har precis alldeles sekunden innan jag skrev detta insett att det är för att jag tog en dundertablett liknande vår svenska alvedon men starkare. Fast, låt oss förbise detta faktum och se till vad som faktiskt gav lättnaden - gjorde nyss klart min franskatentamen! Tror det gick bra, om även det var lite skumt med den muntliga delen med läraren.

Och den som känner mig den vet också att så fort jag gjort en sak klar så tenderar jag att redan ha bokat upp nästa sak. Mycket riktigt. Kicken av att ha gjort något klart blir för mig en spark till nästa avdelning. Så tog mig in på studera. nu och där fann jag att jag blivit antagen till ytterligare fristående kurser till nästa termin, vilka behövde bekräftas. Modern politisk filosofi, nationalismens historia och sökt franska steg 2. När det kommer till kunskap är jag en pluggis, mycket vill ha mer, och 'åh man kan inte veta för mycket'. Får se hur det går nästa termin helt enkelt.

Min förkylning är av klubbvarianten. Den stora släggan. Fortfarande riktigt dålig. Trots att jag varit liggande i redan 3 dagar. Börjar bli jävligt less.

Snön har fallit tätt i Disentis senaste dagarna


Livet i Disentis är svingött om även jag har en förkylning som drar ner min energi och stoppar andningsvägarna. Samt dränerar pengakassan. Att köpa halstabletter och något som liknar alvedon på apoteket var inte en tvärbillig upplevelse. Snön har fallit konstant sen sist jag skrev och det här fotot är från torsdagmorgon då det slutligen lättade och hela torsdagen var det uppehåll och lite kallare. Liften öppnar redan nu på lördag, förhoppningsvis släpper min förkylning väldigt snart så jag kan dra premiäråket förr hellre än senare. Ska totaldäcka för en stund. Hoppas allt gött med er alla, massa kramar

Tankens pessimism, viljans optimism

Böcker att läsa: 'Se dig själv i andra - om solidaritet' av Sven-Eric Liedman samt Dilma Roussef's biografi.

Dagens låttips: The ballad of John and Yoko

Dagens bästa: Snön har börjat falla i Disentis.

Dagens klokord: I'm a pessimist because of intelligence, but an optimist because of will (Antonio Gramsci)

och där kastar jag in handduken, slänger iväg hemtentan till läraren och välter mig omkull för att somna dödssomnardöden deluxe. sov alldeles för få timmar inatt och för mycket hets idag och för mycket att göra imorgon. över under över ut med upp och ner. var ditt bästa du kan här och nu.

Fint väder så tog en prommmmmenad uppåt

Råfint väder och varmt idag. Vilket är kul, fast samtidigt inte. Saknar snön jättemycket. Har idag insett och funnit att jag har en hemtenta att göra tills på onsdag. Och har inte en enda bok. Den här utmaningen kan bli lite väl stor. Får se hur det går helt enkelt. En annan positiv sak är att vi har eurosport på tvn som står i mitt rum, så såg stafetten när Sverige vann och Bergmans stormiss i sista skyttet, skulle vittra sönder om jag inte fick se lite skidor och snö tror jag haha. Hoppas allt gött med er där hemma.


Via alpsu i disentis

Utsikt från mitt fönster. Molnigt idag så inga höjdarbilder. Men kan vara kul att se lite hur det ser ut ändå. Märkte idag att jag glömt bägge linsskydden till mitt objektiv vilket var en mindre rolig överraskning.
Och idag är det en högtid, på något vis, tanten och danne förklarade igår att det är elaka tomtar som jagar allmänheten. Jag och Amanda fick panik på väg hem från affären, hörs jätteväl när de kommer då de har koskällor på bältet och någon form av älgöron till mössor. Ser ganska skumt ut haha! Men många ute i rörelse och även någon form av snäll tomte som delar ut godis.
Vilka syns där längre fram om man är uppmärksam, men även syns pizzerian som vi bor granne med.
När vi möblerade igår gjorde vi om vardagsrummet till mitt sovrum, så har säng, soffa och jättestor fönsterbänk.
Och i hörnet av mitt stora fönsterbräde så ligger några julklappar och väntar :)

Framme i Disentis

Framme! Jag o Amanda möblerat om i lägenheten lite, fått varsitt rum med säng å soffa. Saker och ting känns bra, förutom att jag är dödstrött. Käkat pizza, hängt lite på jobbet. Ingen snö i dalen men man ser lite snöströssel på topparna.

Osofta detaljer: Min resväska vägde 30 kg. Gubben på platsen bredvid snodde min enda snusdosa (tänkte ha den för resten av vistelsen, ifall andan skulle falla på, ja ni vet, men ja, får se det som ett tecken) Tanten i biljettkassan tog vuxenpris på våra tågbiljetter vilket vi insåg först efter det andra tågbytet.

Softa detaljer: Jobbet. Byn i allmänhet. Mitt rum och lägenheten där internet och sånt ingår. Tanten med massa katter som bor ovanför oss och är är vår hyresvärd bjöd in oss på ostfundue och middag nån kväll. Känner världens cravings inför att snön ska börja falla så man kan börja åka bräda.

Jaaaamen du förstår

Jag är i Stockholm och det sjukaste av allt är att 03:43 inatt börjar mardrömsresan med först buss och sen ut till arlanda, framme i Disentis typ 13:00 imorgon. Ser jättemycket fram emot att få komma fram, bädda sängen och sova. haha. Kommer snöa den helgen vi kommer ner dit. Den här veckan flög förbi och har haft galet mycket att fixa och göra. Ska strax möta upp Mimmi. Och detta kan vara det virrigaste inlägg jag skrivit. Det är ett kaos och det finns ingen ordning och jag stortrivs. Får se hur mycket jag glömmer, tappar och går fel. I huvudet är jag liksom inte riktigt med på att jag drar om några timmar. Kan bli spännande. Hörs när jag framme i Schweiz :)

RSS 2.0