Living up to this name

Söndag. Dimaaaanche. Kan även tolkas som dagen för att äta. Kom ihåg att vrida klockan rätt, dagens tips det.
Dagens frågetecken: Varför har dn.se ändrat till ett så fult typsnitt?
Dagens lästips: lisamagnusson
Dagens visdomsord: "Det är roligare att leva ett liv i synd"
Dagens information: Stockholm är Sveriges huvudstad och här är jag fram tills imorgon.
Dagens hemsida att klicka in: www.freerice.com

Ur min inspirationsmapp nr 1


Allt handlar om perspektiv

Men yeah! Tävlade och vann stort mot de andra som simmade i Storuman simhall idag. Synd bara att ingen fattade att det var tävling. Synd också att alla var över 40 bast. Jag hetsade i en bassäng på 16 meter i 40 minuter. Kommer ha en träningsvärk som heter duga. Men jag vann ju i alla fall! Mest kondis, mest muxler! Jag regerade! yeeaah..eehh..hr..?

hänger runt och laddar om

Det är så förbannat skönt att ta det lugnt. Inte behöva ta itu med något avancerat. Kolla larviga serier som grey's och himym. Vara med på seminarier över internet, göra uppgifter lite halvhjärtat bara för att det finns tid till det senare, äta middag med mamma, kolla ut på dimman och slasket utanför, glömma bort det och tända lite ljus inomhus istället. Klä på sig hundra lager kläder, gå ut på en hurvlig promenad med hetshunden för att komma in och dricka te. Läsa lite bok, drömma om ett liv någon helt annanstans. Boka biljetter. Snooza med hetshunden som vägrar lämna ens sida. Det är så förbannat lugnt och skönt. Skönt.

Reminiscing recognising realising

Sommaren 2010 var den bästa jag varit med om någonsin. Och från den finns så många fina minnen och foton och berättelser. Reste jättemycket den sommaren. Interrail i Europa med Mimmi. Hängde i götet och hittade på massa äventyr runtom Ljungskile. Hängde med syrran i sthlm rätt så mycket inför och under hennes utställning. Så bet i äpplet och insåg att alla fina minnen är kvar, några foton saknas, men hittade några från när jag syrran och B åkte longboard. Ska bli fint att hälsa på i Sthlm igen, jag trivs alltid i staden när väl där.

fiina brudar

Hittade foto från lördagen på rex, ser jag peppad ut eellleeer? hahahaha

Prokrastinerande ung dam berättar

Är i Storuman. Körde hit igårmorse. Hängt med mamma, ätit mysmiddag, kollat film och hälsat på moster. Har nu det stora klädkaoset 1.2 i mina händer. Om jag tidigare hade massa prylar, papper och viktiga saker att sortera ut så har jag nu det mer komplicerade kaoset att ta itu med. Jag skjuter på det ganska hårt. Försöker undvika. Svårt att röra sig i mitt lilla rum här. Väskorna och kläderna liksom hänger över mig. Det är svårt att komma på bara sådär vilka kläder jag kan komma att behöva från december - april, så jag drar ut på det.

I övrigt så är det snö här! Svårt att inte känna peppen då, det känns som att brädåkandet är närmare om ni förstår. Sjukt trött, känns som att jag är på väg att bli förkyld. Har en hel del inlämningar, en hemtenta att skriva och översättningar att göra. Inte så spännande liv närmaste tre dagarna, men det är skönt att kastas mellan ytterligheter. Från festhets, pepp och kaos till lugn, fundersamhet, planering och långa promenader med en hetsig skithund. Åker till Stockholm ons/tors. Det är pepp! Nu. Klädkaos. Poäng? Suck.

En bild full av känslor! Snööö!!

Disentis bilder
Den här bilden på Disentis används med tillstånd av TripAdvisor

Inte så dålig video


Tvingar mej själv att minnas hur det är att stå på brädan


Det är inte lätt när det är svårt

De e ju ba skämmigt. Har fan svårt att zooma ut från mitt eget just nu. Tar en paus från plugget, tar ett äpple och tar itu med detta hära att berätta. Fixade just till den äckliga inlämningen jag hade tills idag. Inte särskilt äcklig egentligen, men mycket analys att få ner i pränt. Gick igenom det som sagts i slöjdebatten och då främst inom skolväsendet. Jävligt intressant läsning, inte lika kul att skriva om när ute i sista minuten såhär. Måste nu gå vidare till franskainlämning och dubbla inlämningar i isländska.. snark..

Jaha, så varför har jag varit så upptagen då och jävligt antilevererande ang livets små godheter och elakheter när det kommer till att dessa ska nå offentlighetens ljus och analys? Många oklarheter i det kapitlet. Sjukt tacksam för alla fina personer jag fått hänga med den här veckan som ställt upp på kaffehinkande och skitsnackande. (Som Emelie, läs hennes blogg! Så jäkla biff brud!) Umeå levererar även den här veckan och jag tackar ödmjukast. Middag med Anna, Blåbban och Henrik i måndags. Middag med Parbas igår. Hängt på uni de flesta dagar. Och jag slits just nu mellan ytterligheter och betänksamheter. Det är därför jag har svårt att zooma ut. Svårt att göra annat än hänga runt, svårt att fokusera och fundera och skriva nåt vettigt, göra nåt vettigt. Men det släpper hoppas jag. Min dag har såhär långt varit lagom underhållande för mig själv. Ser fram emot en helt annorlunda eftermiddag med vin inberäknat och så hoppas jag att ni har det tusen gånger bättre. Som jag förstått det bör jag även se till mina läsares bästa. Poäng? Smör utan mening.


här har jag suttit hela dagen och här sitter jag resten av dagen tills det blir kväll. ja, jag är så jävla råless.

ps. det är inte spöket labans elaka kusin som hänger bredvid tvn. det är min handduk. på tork. ds.

ps.2. jag tänker att om man gör nåt coolt med handen så kanske man är cool men jag misslyckas i vanlig ordning. så gör något småkorkat med handen och är småkorkad. enkel matematik som jag klarar av. ds. 2.

Ill-prepared

"To dream that you miss a train denotes missed opportunities. It also suggests that you are ill-prepared for a new phase in your life. You may be procrastinating or putting things off that should have already been completed. To dream that you at a train station represents a transitional period in your life. You need to take a short break to reassess your situation and determine your path and goals."


2 steg från Håkan Hellström

Jättefin dokumentär. Verkligen. Måste ses om ni ej sett.
http://svtplay.se/v/2556999/k_special/2_steg_fran_hakan

The things you do will come back on you


Peppen!

Inte lika bakis, yay men fasen seg ändå! Har tatt mej i kragen jag inte har och tagit itu med att städa undan lite inför sannas hemkomst imorgon. Drar strax med Cissi för att äta burgare som hennes kockman skapat. Sen till Jessica för sexdrinkar med ett gäng andra brudar. Haha kan bli spännande! Sjukt taggad för ikväll, dock träningsvärk från dubstepdansandet igår på bakfickan, måste vara för att det var länge sen sist. Om jag inte pallar dansa ikväll får lilla ballerinan på halsbandet göra det åt mej istället :)
whazaaaa!!

heja lördag

ja e bakis. vilken jävla grym fredag. vi vann musikquizet på eppn. jag bjöd på ölkanna. folk blev kalasiga på förfesten, kul med blandade gamla och nya vänskaper. hamnade till slut på bakfickan. så jävla nöjd att jag dör. fast är redan död. bakisdöd. väldigt. ska återuppliva mej själv till inatt.

Inget att klaga på

Så! Vilken dag va? Råfint väder, häng på stan med DLF crew och sen fick jag tvärmegaviktig hjälp av torsten med att få ut min bcr-ring. Det här blev många krångliga förkortningar. Men bcr-ring visade sig vara den typen av ring jag har i min näsvinge, som var vansinnigt krånglig att få ut ur näsan innan vi fick fram informationen att det var den typen av ring. Och dlf står för de lila fjädrarna. Så. Nu har vi redat ut det hära och det ska tilläggas att jag nu har en mindre näsring. Lagat middag till min sambo. Ibland tar jag hand om henne. Fint. Ska nu iväg och se film med en polare, yay! Livet i Umeå är fint. Jag trivs för bra här. Har blivit cousin Itt av bara farten också.

Hördedudu sanchodepancho

Jag blev tvungen att hetsa hem för seminarium i franska efter finhäng som det heter, med Anna på stan och hemma i deras finfiiina lägenhet. Sanna flög ut och iväg på ett möte med något viktigt hallaballo så nu när seminariet är över passade jag på att hoppa i hennes säng. Det är såhär jag jobbar när du inte är här min kära sambo, ska du verkligen lämna mej ensam här i helgen? Jag kommer nu äta upp din matlåda också så du vet. Love you! ;)


Jag må vara ordentlig på papperet. Med mina seminarier. Och plugg. Men.
Den som känner mej ja den känner mej helt enkelt.
Men det är fint, ingen fara, du är snart hemma igen!

(ps. mamma. det är min matlåda också. vi delade på kostnaden till chili con carnen. men det är i hennes matlåda den ligger. du behöver inte oroa dej. jag är inte hur elak som helst mot kvinnan. ds.)

If you stop me then we'll be on the run


Ganska god onsdag

Whaaazaaaa hur bra var inte matchen igår? Längesen jag suttit och studsat så mycket i soffan över en fotbollsmatch. Ofattbart att Sverige slog Holland i en kvalmatch, magiskt! Somnade lycklig igår haha! Hann med lite häng på uni igår med några ur gamla klassen, korridorsmys med Sannas korridor då några här lagade mat till allihopa och franskaplugg samt såklart såg matchen på mariehem. Ska nu snart ner på stan och möta upp annapannabooboo! Äter frukost för mästare, ostmackor. Fortfarande glad trots nyvaken, sjukt glad, ser i och för sig på frasier också haha.

You better run better run faster than my body

Så är jag nu i Umeå och det är lite som att vara hemma fast ändå inte. Lång bilresa igår så seg idag, men fint väder och en del besök inplanerade. Kan bli en bra tisdag.

Snön den bara faller ner

Snön har lagt sig och det fortsätter snöa, det här fotot togs för 3 timmar sedan och det har fortsatt lägga sej och snöar fortfarande! Lagt sig nån centimeter tjockt nu. Mysigt när man är inomhus, inte lika kul att gräva med hacka för hand utomhus när det snöar. Men nu är vi klara, skönt!

Tjäla i marken och frost i gräset

Rätt så maffig dag igår, vi fick massa gjort. Tog inte med mig någon kamera, men fick ändå ingen fisk och det blev världens hagelstorm när vi var på väg hem. Bland annat skrev jag upp för jägarexamen igår och klarade teoriprovet. Lite oklart vem som tyckte det var skönast att det var över av jag och pappa haha men klart är den delen nu i alla fall! Norrsken igår, som kallast - 7 grader. Det är verkligen senhöst här. Dammen har frusit och när man andas kommer det ut lite kallrök. Hurva!

Dagens projekt har bestått till stor del av grävande, jag kört traktor för första gången i mitt liv (kanske kört någon gång förut? oklart) och en jäkla massa dragande, sjukt tung elkabel! Men nu är det nästan klart iallafall.

Time well spent

Nu drog ni en nitlott som kikade in här idag
för det händer inte mycket
jag tar det så jäkla lugnt
det är så jäkla skönt
och jäkla välförtjänt tycker jag
senaste tjugo minuterna spenderades på skype med en polare, skapade en del minnesvärda citat och bilder. hoppas ni haft en skön lördagförmiddag och har en råbra lördagskväll. vi drar nu iväg och fiskar! yes!!

When you're doing all the things you wanna do

Jag börjar misstänka att jag är något av en nostalgisk eller sentimental typ. Enligt nationalencyklopedin är sentimenta'l, överdrivet känslosam (särskilt beträffande minnen e.d.) Problemet med den definitionen är att jag är inte känslosam, snarare värdesätter jag att minnas. Nostalgi är att längta tillbaka och det gör jag inte heller. Men jag hamstrar på saker som kan få mig att minnas i framtiden. Har jag märkt idag. Det har ösregnat hela dagen och fortsätter vräka ner även nu så berget med prylar inne i mitt gamla flickrum blev oundvikligt att inte börja plocka i. Det är saker från innan jag började gymnasietiden till studenten, från när jag var engagerad till tänderna, handbollstiden, saker som jongleringsbollar (garanterat nåt projekt jag höll på med, i stil med jag ska bli cirkusartist när jag blir stor) och pärmar med kontakter, viktiga papper, dokumentation som filmer, visitkort osv osv fram till den senaste flytten från umeå. Allt har jag alltså börjat sortera upp nu. När flyttarna väl gick så hivades allt bara in där det fick plats.

Det är inte svårt att kasta saker, det är svårare att förstå hur jag tänkte med att spara kollegieblock full med anteckningar från historian på IB. Vad hade jag tänkt använda dom till? Eller snarare, när trodde jag att jag skulle sätta mej ner och påminna mej själv om grunderna till första världskrigets utbrott? Är det något jag lärt mig så är det att jag alltid hittar på saker i livet och att det alltid händer saker. Det kommer ta lång tid, om ens någonsin, innan jag sätter mig ner och ska påminna mig om livet som 16-22 år. Just nu känns det som att jag aldrig kommer glömma bort såna stora saker som hänt i livet, men kanske är det också för att det ligger så nära i tiden.

Hursom, det är skönt att sålla bort, tänka på saker som varit, gått vidare från och saker som komma skall. Gräva i gammalt groll och grus och inse att sånt man då trodde eller tyckte var viktigt idag inte upptar mer av ens tanke än om man ska kasta sånt, som får en att minnas det, i papper eller plastinsamlingen. Det som är det fina med det hela är att det visar att jag i nuet tycker det jag är med om i livet är värt att minnas. Och jag sparar fortfarande på saker som biljetter, kartor i städer jag besökt i världen och prickat färdväg och sevärdheter på eller antecknat nummer och namn i. I framtiden kommer jag garanterat tycka det är bisarrt också antagligen och fnysa åt nutida jag. Summa summarum - jag sparar, alltså uppskattar jag det liv jag lever och vill påminnas om det i framtiden. Någonstans är det också lite fint. Just nu är det dock mest kaos som ni kan se.

Några klokord på vägen


‎"Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to...love what you do. Your time is limited. Don't waste it living someone else's life." - Steve Jobs


Living like a rolling stone


Ta det lugnt

Vill ha sagt att jag har svårt att förstå de personer som tycker de vakterna gjorde rätt som fäktade med batonger mot allmänna människor på tunnelbanan vilka bevittnade och ifrågasatte handfängslandet och nedbrottandet av den tolvåriga killen tidigare i somras. Övervåld är inte okej. Aldrig okej. Blev råförbannad när jag såg det videoklippet häromdagen. Oavsett vad som hänt tidigare visar de minuterna som fångas där med mobilkamera övervåld från de säkerhetsvakterna. Det hade i n t e varit svår för de vakterna att hantera det hela på ett mycket bättre sätt. Det är inte pinsamt det är förjävligt.

Tårta är inte så dåligt

Varit med och skapat denna hellokitty-tårta häromdagen. Sjukt god, sjukt fin och bottnarna var det bästa av allt (för dom formade jag med lite hjälp av damen nedan)
Saknat sjukt mycket, hur fint som helst att spendera tid
Och fina Freja fyllde 3 år och hon gillade tårtan och gillade presenten. Såpblubbor, blåsa såpblubbor!!

Jojomänsansåatteeehh

Med risk att låta som underbaraclara-wannabe. Det ger något av en kick att kunna elda upp ett stort, dubbelvåningshus, alldeles själv. Att få fyr på spis 1 och 2. Härda ut kylan i en och en halvtimma för att fyllas upp av stolthet att lilla pluttiga ungen som är en själv lyckats med att känna värme i golven och få varmvatten ur kranen. Ett litet litet steg mot vuxenlivet i norrland tas varenda gång jag eldar i pannan. Det är oundvikligt att känna så när jag vuxit upp med tanken om att det är vuxengöra och skrikit "vattnet är kallt, haaaalllååå?" och fått någon annan att göra det där med pannan i källaren så att det efter lite tid finns värme igen.

Jo hörni. Lilla flickan snart stora flickan. Så nu tar jag ett bad. Är förhoppningsvis inte lika präktig och förnumstig nästa gång jag skriver nåt hära. Kan ju bli lite väl präktigt och förnumstigt och småklokt och mest av allt något jag själv bryr mig om men ingen annan jäkel vilket slutar med att jag inte har någon läsare alls. Men innan vi har hamnat där ska det också sägas att jag körde stora långa vägen via matskan hem också. Så ni vet. Klarar mig själv mycket bra jag. Jaaadå. Fan också! Nu hör jag att badkaret rinner över!

RSS 2.0