Tja brorsan

Tja storebror. Jag tänkte dedikera detta inlägg till dej och har för din skull utforskat livet som modebloggare. Jag är tacksam för tishan, känner mej hipp, lite sådär rock och indie och som en person som uppskattar allt john lennon gjorde i sitt liv. Jag och tishan har idag utforskat modebloggarlivet och ja, vi delar det med dej som tack.
Först och främst så kom vi bra överens. Även med andra kläder.
Vi testade även på att stretcha lite. Funka bra.
Skräckövningar och dåligt fokus funka också.

Under spontandans var tishan i sitt esse. Vi kommer nog hänga en del på klubbar tillsammans. Tishan var även en fena på bild och när vi utforskade poserandets värld visade den sig kunna ge olika ansiktsuttryck och även ge känslan av att Lennon sjöng och dansade med till spelad musik. Jag är inte i samma liga som tishan helt enkelt. Men det är okej, den hänger med mej trots att jag är tafflig.

Så ja. Brorsan. Med detta hoppas jag att vi kan lägga min tid som modebloggare förbi oss samt att någon fått sej ett gott skratt. Massa tack, jag och tishan kommer leva länge tillsammans, vi gillar varann. Massa kramar!

Hemma


Från ett norskt fjäll till ett svenskt sjöland på 24 timmar

Lång resa alltså och jag är helt slut. Började 01.00 med bilfärd från Spidsberg tillsammans med Elisabeth i natten ner till Ringebu sedan tåget därifrån 02.35. Byte i Trondheim 07.00, tåg till Östersund framme 12.00 och sen väntetid deluxe fram tills bussen till Vilhelmina gick 16.00. Väl framme i Vilhelmina 19.40 hämtade pappa upp mig, vi åt, hämtade ut paket och handlade. Jag körde hem och.. jag körde på en kanickel. En hare. En vit hare. Den sprang upp på vägen precis framför bilen, jag hann knappt reagera. Dumma, stackars lilla hare som dog på direkten. Trist..

I Östersund idag hängde jag som sagt runt, köpte förnödenheter som hårfärg och en varm kofta. Hamnade mitt i en marknad, strövade runt, köpte thaimat och satte mej i solen nere vid parken vid vattnet. Så sjukt härligt. Frihetskänsla om något. Och en hel del deja vu känslor från den sommaren som 19 när jag och Mimmi var på precis samma brygga, dinglade med fötterna, drack cider och skämdes över att ha glömt tältpinnar till vårat tält vi hade "smällt upp" på campingplatsen under festivalen storsjöyran.


Roliga saker med resan:

1. Norge har världens bästa tåg och jernbaneverk. Hade beställt billig sittplats istället för sovkupé på nattåget, förberedde mej på att inte få sömn alls. Möttes istället av sovfåtöljer som kunde regleras i rygg och säte, ett paket med filt, ögonmask och öronproppar. Sov som en gud.

2. Tåget mellan Trondheim och Östersund är så himla annorlunda. Har åkt det en hel del gånger förut och tycker alltid det är fascinerande att åka mitt ute i ingenstans bland fjällen.

3. Mötte av en händelse Anneli i Enafors där hon klev på, på väg hem från sitt sommarjobb i Åre. Massa skratt, fina samtal, klokord och hela resan blev 1000 ggr mer värd. Hur kul som helst att spendera några timmar tillsammans och prata om allt som hänt i somras och sen sist vi sågs.

4. Att komma hem och finna små paket med överraskningar. Det ena från storebror med vykort och tisha från new york. Det andra min franskabok. Det tredje var ett gratis medlemskap i dalarna studentkår. Det fjärde mina egna klädpåsar som jag glömt att de hade fraktats hit från lägenheten i Umeå. Fann massa goa mössor och halsdukar däri. Helt rätt i tiden.

Au revoir Spidsbergseter


Inte så dålig solnedgång idag utanför köksfönstret precis innan jag gick på mitt kvällspass.Det föregående inlägget blev snaraktigt missvisande pga att idag är min sista idag och jag inatt åker upp till fjälls. Jag har jobbat sju timmar, städat och packat klart. Har lite dammsugning kvar och lite golvmoppning. Är så SJUKT lycklig över att få åka hem till Sverige så jag har inte ord för det! Kan visa med bilder på ett ungefär hur glad! och lättad! Ska nu ta ett glas vin och kosa mej massor med Ida här sista kvällen, kommer sakna henne hur mycket som helst!!

(ser ut som att jag försöker sälja schampoo..)
(..men det gör jag inte och det är inte meningen utan bara ser ut såhär när jag är lycklig över att det är få timmar kvar att spendera här...om någon undrar.)

Sista dagen i Norge på ett jäkligt långt tag

Det är min sista dag här, jobbar i vanlig ordning, men har även på ledig tid städat, ätit pizza med ida och packat ner det mesta förutom dator. Håller fortfarande på och tjorvar med kontraktet med denna arbetsgivaren, det är minst sagt tröttsamt. Gode gud låt 10 oktober komma och jag bara få min lön, orkar inte med mer krångel med dom här människorna alltså.

Lite nostalgi, lilla jag som 19 år och precis i slutet av gymnasiet

En av sista helgerna på gymnasiet med mimmi, hahaha så muppiga!
Några dagar innan åkte till Island
Väl framme på Island, jag och min arbetsgivare

Så nu vet ni

För att skapa en fin atmosfär runt mej och i mej och en glad Elina i allmänhet så krävs inte mycket mer än att den här låten körs igång med masssssa bas.


Fjord möter Fjäll

Jobbresa 1 och 2 i Norge ska nu genomgå en noggrann granskning och jämförelse.
Geiranger möter Spidsbergseter.
Först ut är omgivningarna:
Bild 1. Norge Geiranger

vs.

Bild 1. Norge, Spidsbergseter

Geiranger 1 - 0

Låt oss gå vidare till personlig lyckonivå:

Bild 2.  Lycka, Geiranger, Norge.

vs.

Bild 2. Frustration och trötthet, Spidsbergseter, Norge

Geiranger 2-0

Och så den avslutande, underhållningspotentialen:

Bild 3. På en av barerna på union i Geiranger, Norge

vs.

Bild 3. Ankorna, Spidsbergseter, Norge.

Slutgiltigt resultat blev vinnare Geiranger 3 - Spidsbergseter 0

Can't tell you what you'll find, but dig a little deeper n you'll know!


slow living

ätit rutten hjortronkräm. magen inte i balans. osoft.
fått det mesta på min mega to-do-lista gjort.
bara kvar att resa hem nu.
onsdag.

Längtar hem till pappa och sjöland

där tiden står stilla om man vill det, där man får vara hur man vill, där det finns massor med fiskesjöar med fin fisk, där det finns tid och plats och rum och framförallt fri luft, där det finns omtanke, mat, skrivare och allt man behöver som slutkörd distansstudent och nybliven enbo samt enstörig luffare med smak för resandet.

Ett vakuum och en tanke om det här med julfirande för luffare

Det är ett glapp på ett år i den här bloggen och det är okej men ger ett slags vakuum som jag inte kan förklara. Ett självupplevt vakuum det vill säga, ni märker nog knappast så mycket. För det är ju dåtid och ni bryr er mest om vad som händer och sker i nutid. Eller ja, det är ju så en blogg ska vara också.

Förra årets jul och nyår firade jag i förenade arabemiraten i dubai och ras al khaimah. Har svårt att få grepp om att det snart är redan ett år sedan och att det nu är dags att planera vad som händer med det här årets jul- och nyårsfirande. För att vara ärlig så kräks jag lite på det. Det med julfirande dvs. I restaurangen idag spelades låtar som santa lucia på italienska och andra som jag associerade till jul. Jag fick olustkänslor. Jag har verkligen ingen lust att fira jul. Varför kan jag inte riktigt förklara men jag är inte riktigt på den platsen i mitt liv där jag vill baka, pyssla, köpa gardiner och mysa med glögg framför julgranen. Det känns lite konstigt att känna så, för jag vet att jag älskar det annars och har älskat det jättemycket förut. Missförstå mig rätt, jag vill jättegärna vara med familj, mysa och så, men inte över just jul. När jag bodde på Berghem vet jag att jag med min dåvarande sambo pysslade ihjäl lägenheten, samma sak när jag bodde i studentkorridor på Ålidhem. Men jag känner bara inte för det nu och då tänker jag inte tvinga fram något heller. Kanske blir det så att jag jättegärna vill fira jul i år när det börjar närma sig, då får jag väl ta tag i det då, men troligtvis jobbar jag och hänger med fulla tyskar/övriga nationaliteter som befinner sig i alperna på en svensk bar natten då kristus föddes för 2011 år sedan. Det känns som en bra och lagom grej. Som något jag kommer tycka är kul. Bara låta dagen passera och istället planera för andra saker och dagar som jag vill lägga ner tid och energi på än just juldagarna. Nyår i sin tur är en annan sak, jag längtar faktiskt efter 2012. Det känns som ett roligt år och kan därför vara värt att fira in :)

Hej Disentis!


Organiserat kaos

När man pluggar på distans får man lov att vara organiserad. Jag gör alltid en sån här lista varje måndag, men den här veckan har det varit massa annat så inte hunnit göra en. Så här ser min to-do lista tills nästa onsdag ut. Utöver detta ska jag även jobba 7 h varje dag. Jag vaknade alldeles för sent imorse, ogillar starkt att jobba morgon varje dag nu flera pass i rad och sen även gå på kvällspass i restaurangen, det gör mig trött och ger lite tid att göra plugg.

Enkel ruta 2 Seminarium i franska
Enkel ruta Samtalsuppgift isländska
Enkel ruta Grammatikuppgift isländska
Enkel ruta Uppgift 1A Makt&Mångfald
Enkel ruta Diskutera andras inlägg Makt&Mångfald
Enkel ruta Gå med i Göteborgs universitets studentkår
Enkel ruta Inlämningsuppgift franska till denna fredag
Enkel ruta Diskutera lönespec. med chef
Enkel ruta Hämta ut franskabok på posten
Enkel ruta Packa och flyttstäd
Enkel ruta Resa hem 02.35 onsdag natt

jag är sunkig å trött

det som håller mej uppe är kaffe och tanken på alla grymma brädåk som väntar i vinter..

hjemme igjen

aaah fick mitt skattekort i handen idag, sjukt förnöjd
ska äta pizza och se idol ikväll
men först läsa 5 artiklar
strax.

Schweiz dec-mars

Idyll? Lite oklart om det exakt är disentis eller närliggande sedrun. foto: gotthard-oberalp-arena.ch
disentis ligger i östra schweiz och har grym puderåkning. foto: disentis3000.ch
bild från jobbet. foto: nangijala.ch

lyckligare dagar har levats

Jag är så jävla tokless. Idag har det mesta gått åt skogen. Imorgon är min enda lediga dag. Men jag måste ändå upp nio och köra till ringebu imorgon, ta tåg till lillehammer (för nej jag får inte köra bilen hela vägen till lillehammer, fråga mig inte) gå in på skattekontoret för andra gången för att visa mitt pass (som personen på kontoret den dagen inte kunde må sig att trycka på en knapp på datorn att den sett det, vilket gjort att min ansökan om skattekort hamnat i soptunnan och allt måste göras om igen och jag fått veta nu 10 dagar senare). åka tåg tillbaka till ringebu. köra hem. och sen sätta mig och tokplugga för att få färdigt arbetetet till makt och mångfald kursen. kommer inte vara ledig något mer sen förrän jag åker hem. längtar så sjukt mycket efter att vara hemma till fjälls lite. fiska. få vara ledig på riktigt. plugga i lugn och ro. landa lite.

är så sjukt arg just nu. ofattbart det här med norges priser på snus det gör mig arg det också. en annan sak är att jag lyckades boka fel tåg idag så lagt ut 230 nok, utöver den rätta biljetten, på fel tåg fel dag. kul.

ett sånt här inlägg ger inget annat än att det förklarar att jag är förbannad. jag vädrar ut ilskan indirekt vilket gör att jag inte sprider ut den på allt och alla andra jag möter de närmaste dagarna. hoppas jag. fast den personen på skatteetaten i lillehammer, mjau.

i övrigt. fan jag är egentligen inte så upprörd över saker och ting i livet som så. jag ska hem snart och i december drar jag till schweiz. sen till australien. det är bara när saker lägger sig på hög och det är mycket som är skit som det blir tungt. vilket det är nu. men det rätar väl ut sig så småningom. stressen ligger allramest i att jag vill ha skattekort klart innan jag åker härifrån, bara för att vara säker på att få min lön.

är helt slutkörd och jag måste men ska bara..

jag är så jäkla förkyld. måste till lillehammer för att fixa skattekort (igen) på måndag. måste handla mat. måste skriva klart uppgift om kulturbegrepp tills onsdag. måste innan dess läst alla fem artiklarna. måste läsa min isländska-läxa. måste anmäla mig till franskaseminarium. så jäkla trött. vill bara sova. fick gå tidigare ikväll. ska sova sova sova. ända tills imorgon då jag börjar kl 10 på jobbet. måste försöka boka tågresan hem till fjälls via telefon (ringebu har ingen biljettautomat att skriva ut internetbiljetter från). måste tvätta. måste diska. måste städa. måste.. men ska bara.. ska bara sova..

the winner takes it all and loses it all

Ahaahahahahha jag vann hela pokerturneringen igår! vi var fem pers så gick +120 nok, inte så dåligt fast det gick åt direkt till att betala skulder som för bensin och sånt. Mindre kul. Men hur kul som helst med poker, trodde jag aldrig att jag skulle gilla! Vår brasilianska kock hade bakat små piroger och banantårta, kocken och hans fru gjorde asgoda daquiris och vi spelade sent in på småtimmarna. Och jag vann, hahaha, kan inte komma över det!


Pokernite hemma hos oss

Pokerkväll ikväll och robinson! Grymt! Kocken kommer strax förbi för att hjälpa mej med min franskaläxa jag måste få klart tills imorgon. Att skriva på franska är krångligt som tusan. Planerar att lära mej poker ikväll, har alltid hatat det alltså men nån gång växer man väl upp..? Tar mej en öl på de antagandet.


Oroa er inte jag har inte tappat det, jag försöker illustrera "nu ska jag tjäna pengar" nedan. Det funkar ju oxå sådär, kan jag säga. Ser ut som jag har rabies. Jag är en korthaj men inte en vinstdriven sådan. Det är okej.


det här är en beef

Sanna och jag kommer inte överens. Inte jag och ida heller. Inte jag och björn heller. Ja, låt oss säga som det är. Jag och resten av min vänkrets kommer inte överens i den här frågan om världens hetaste man. En kontrovers vi drivit ett tag och som jag hoppats skulle ha lagts till rätta hos mina vänner jag drivit frågan med. Men nu har det så visat sig att så inte är fallet. Så jag sätter min tillit till min blogg. För här är ni ju snälla. Eller ja, allrafrämst håller ni mest klaffen och det är i detta fallet en bra sak, för det betyder att ni håller med mej. Den här mannen är snyggast i hela världen och ni håller med. Det är så himla gött! Och ni tycker inte han ser ut som en häst, babian eller något annat fult ur djurvärlden. Utan han är het. Punkt och slut. Poäng? låt oss hoppas att potentiella arbetsgivare absolut inte googlar detta, det kan bli pinsamt att förklara sig ur detta inlägg som jag borde skrivit för en sisådär 10 år sedan, om ens alls. Antagligen inte alls. Men ändå gör. Vilket tyder på att jag är runt 7 år och i trotsåldern. MEN det är en viktig beef jag behöver ett slut på nu som 22 år och med lätt demens. Och här är det nu slutdiskuterat, för sergio ramos är hetast har vi konstaterat!

My worth is not determined by the price of my clothes


En vanlig lördagkväll

Gubbe i slips: Jag har ett erbjudande till dej.
Jag (i baren): Jaså, vadå?
Gubbe (exalterad): Min son, han är ett kap! Han är 30 år, han har stabil ekonomi och ja, alltså jag menar han är snygg, verkligen toppen!! (gör samtidigt höger tumme och pekfinger till en ring och spretar med övriga fingrar som för att visa perfektion)
Jag: men hahaha,va??
Gubben: Alltså du är den vackraste tjej jag träffat och pratat med på väldigt länge. Det är inte ett skämt! Jag ska ringa min son så fort jag kan och säga att han måste komma hit och hälsa på dig. Du är otroligt vacker.
Jag (skrattar och viker in på nytt ämne - öl)

Jag är ute och plockar glas på bargolvet
Gubben i slips: Här är du! Ja, vill du ta hans nummer så kan du ringa honom?
Jag (skrattar): Men när man är över 30 har man väl fru två barn, hus, bil och allt det där så han är redan upptagen kan jag tänka mig. Alltså jag ber om ursäkt men om du är hans far och försöker dejta bort honom på det här viset är ju lite märkligt, är det ett skämt och du menar dej själv?
Gubben: Nej nej, det är jag som är gift och har två barn och har dom sakerna inte min son.. På tal om det, du ska veta min hund! (plockar upp bild på hund som för övrigt gått bort nyligen visar det sig senare)
Jag: ... Ja jag förstår, ja det var synd det med din hund roxie men jag måste nog gå vidare nu.
Gubben: Ja men min son ska komma och hälsa på dej. Nä, han får allt ta sig upp hit på fjället väldigt snart! När åker du härifrån?

(:


Personalfest

Alla foton är Idas. Hon får ge mej en spark på smalbenet imorgon utifall att hon ogillar't att jag snodde några och lägger upp hära. (hör du det ida?) Alltså jag har inga kommentarer till vad som hände i söndags, vi drack, vi åt brasiliansk mat och skrattade och lärde oss ryska svordomar och massa konstiga saker om varandra. Jag var iallafall rånöjd med att få spela biljard för första gången i mitt liv där som avslut på kvällen. Och på sista fotot ser ni Ida äga oss alla helt i att få ner bollar. Ja. Inga kommentarer blev en hel del kommentarer ändå. Poäng? Ordbajs.


Vädurens lunatic-år

Natten till idag lyssnar jag på don't stop me now/another one bites the dust med Queen och på något vis är jag så jävla pepp över livet och allt. Klockan är 01:45 och jag ska börja jobba kl 10 imorgon och kommer antagligen städa i 6 timmar utan paus för lunch. Så. Hur fan kan jag vara pepp? Jag har bara en förklaring - jag är en drömmare. Och jag trivs bra med mej själv just nu. För oavsett hur mycket elak skit det må komma utifrån så känner jag mig stabil inuti. Det är som att när det kommer skit utifrån stärks systemet inuti. Peppen/insikten har också att göra med att jag läste in på vädurens 2011 vilket bara är såhär tydligen som jag har och haft det, helt upp och ner. Jag var på en arbetsintervju i umeå under sensommaren för att vara personlig assistent till en kvinna runt 50 som visade sig vara astrolog. Vi promenerade i över en timma och bara pratade om absolut allt möjligt mellan himmel och jord. Däremellan kom ämnet astrologi upp och hon sa att det här året (vädurens) skulle vara väldigt omvälvande och saker som upplevs jobbiga nu och då visa sig att vara nyttiga att gå igenom för framtiden. Jag kom att tänka på det ikväll och läste igenom en astrologprognso för vädurens 2011 med Ida. Mycket stämde så SJUKT väl in! Poäng? Det är skrivet i stjärnorna.

Vagabondish

Beirut är ett helt fantastiskt band. Så många fina låtar som följt med mej och nu på deras nya platta finns låten vagabond. Känner mej hemma. Lost and not found. Enligt hemsidan vagabondish.com är detta (bilden nedan) en orginal-vagabond. Kanske är detta jag runt förti-femti. För som bekant känner ni igen tankegångarna och logiken med att jag runt förti-femti kommer bli attraktiv på arbetsmarknaden, slå in på en rak och "bra" bana, få fett välbetalt jobb, oroa och bry mig om vad arbetsgivaren tycker om mej och stänga igen denna blogg och allt som tillhör mitt larviga leverne jag lever idag där jag har en tendens att inte bry mej om just det. För där runt förti-femti tänker jag att jag ser ut som en man, därav attraktionen på arbetsmarknaden. Därav stänga ner blogg. Jamen det här har jag ju redan förklarat en gång. Poäng? Oklart.

Foto: Mike Richard. Tillhör hemsidan www.vagabondish.com.
Länk: http://www.vagabondish.com/photo-old-vagabond-ravangla-sikkim-india/

Som luffare kör du inte fast, du åker med på en våg

Tänker bli lite personlig. Gick ju ändå ut med en suckerpunch till första inlägg om att inte vara så jävla pretentiös samt att berätta om livet som luffare/vagabond/vad fan jag nu är och vad jag gör. Så låt oss komma till en poäng för en gångs skull. Att gå i cirklar runt het gröt är inte ett roligt göra. Ändå går vi i cirklar hela livet. Det är som en enda stor cirkel med massa små cirklar inuti. Men ja, vad ska jag säga om livet som luffare idag, att det är inte tvärkul. Kan återkomma med en lista om detta lite längre ned för den intresserade, för har ett annat ämne att lufta.

Min största skräck har jag kommit underfund med det senaste året. Har i och för sig vetat om vad den är en längre tid på ett ungefär, men inte kunnat formulera det precist. Vilket jag kan nu. Min största skräck är att bli en person som sitter fast. En person som är bitter, elak och inte gillar sitt liv men inte gör något åt det. Som skadar sig själv och andra runt om sig. Det är jobbigt men fan så lärorikt att se det på nära håll så som jag gör nu. Jag har aldrig sett sån individuell elak misär så extremt påtaglig förut. Det skadar mig men stärker mig samtidigt för det lär mig och visar min största skräck utan att jag själv behöver vara den som sjunkit och fastnat i dyn.

Alla människor har gott och ont inom sig. Det svåra och det fantastiska med livet är att ta reda på vad som är ens egna dåliga och bra sidor, samt att lära sig att hantera det och förstå varför man reagerar och agerar på olika sätt i olika situationer. Jag tror att de dåliga sidorna av en själv gror obegränsat när man mår dåligt en längre tid. Då blir det lättare att se alla som odjur och inte som människor. Man tappar successivt perspektivet och blir bitter inifrån och ut. Det blir lättare att se andra som dumma, som att de konstant gör fel och inte fattar något. Istället för unika, vackra, smarta och omtänksamma. Jag omges just nu av en del personer som kört fast ordentligt på det viset. Alla människor är inte goda och vill inte heller vara det eller kan snarare bara inte finna tillbaka till sig själva. Till det som är gott inom dem. Och det är som att se någon bli överkörd i slow motion men inte kunna göra något åt det eftersom de hatar allt och alla. De har bränt alla broar och vill inte bli nådda. Men hur mycket dessa personer än jävlas med alla runtom dem så skadar det bara dem själva allra mest i slutändan. Arga elaka människor är ledsna ensamma människor. Det enda de känner till är att jävlas. Det enda de kan är att förstöra och fortsätter så med att förstöra sina liv utan att förstå vad de gör. För i deras värld är det alla andra som gör fel.

Så du som läser, var snäll mot människor runtom dig, det gör världen till en bättre plats. Att vara elak mot andra människor skadar dig bara dubbelt upp och bränner dig inifrån och ut. Bär ett klokord med mig varje dag på jobbet. Den som inte har ett leende att ge är i starkt behov av ett. Och påminner mig själv om den indiern i infodisken på heathrow som sa att jag gjorde hans dag bara genom att le mot honom när jag frågade om hjälp och han sa "never stop smiling". Och jag planerar att aldrig sluta le, åtminstone inte inombords. Mest för att jag själv inte ska ta emot andras negativa elaka energi och hålla mig stark och glad. Men också för den som inte har ett leende att ge, men uppskattar att få ett, så vill jag vara den som har ett på lager. Att vara vänlig kostar inget men ger massor.

Låt oss nu komma till den avslutande godbiten i form av en lista.

Varför livet som luffare kan bli segt

1. Du vet inte hur eller var du kommer att bo mer än en månad framåt i bästa fall.
2. De människor du träffar och som du gillar måste du lämna pga punkten ovan.
3. Att ha flera olika bostadsadresser gör det krångligt att ta emot post, att hålla koll på skattedeklarationer osv.
4. Ens livsplaner centrerar runt tak över huvudet och mat i magen, vars på kartan spelar mindre roll.
5. Du tenderar att bli en lite väl laid-back person som gör saker i sista minuten.

Jag önskar jag var Cher på 80-talet


RSS 2.0