Världens bästa är besök

Haft "svärföräldrarna" på besök över jul tills idag och kompis med pojkvän stannar nu över nyår. Det gör jättemycket för humör och pepp att ha dom här!! Vi tog igår oxå en puderhajk upp på muotta, skönt att komma upp lite. Sen i övrigt så de senaste dagarna varit stört fint väder och jag har nästan badat i solskydd men känner ändå att det bränner om kinderna :)


Bildbevis


En lite konstig grej

När vi var på bio i Zürich så stoppades filmen mitt i för rök- och toalettpaus, nåt jag aldrig varit med om tidigare :) så gick på toa, köpte dricka och fotade den ljussatta salongen


Snooowboard!

Äntligen lite brädåkning! Denna gång i brigels med lite pude och mest snälla pister :)


Bouldringmöjligtvis

Hängde på några och bouldrade i tessin igår, där var det över plus tio, sol och helt utan snö! Blev en lång dag med skidåkning och skidskola på förmiddagen och sen över till tessin, tog lite över 1 1/2 timme att köra.


Zürich-häng

Ibland är det så härligt att göra nåt annat och få nya upplevelser. Det behöver inte vara maffiga saker, för mig var det extremt skönt att sitta i en biosalong, kul med gulliga virkade tepåsar för teet till frukost och spännande att vara i en stor nybyggd klätterhall med masssssa coola routes och mängder med bouldringmöjligheter. Att bara strosa i en stad jag inte kände till utan att ha stress någonstans och prata om ingenting viktigt med min bästa vän. Såna saker ger ny energi.


Grannarnas skapelser


Tillbakas

Kom hem igårkväll och idag har dagen bara flugit iväg. Körde iaf lite skate nere i byn, nu nyss hemkommen från klättring och sen middag på Nangi och imorgon skidskoljobb och sen är det julafton-aaaaaahhhhh


Livet är så kort, lätt att glömma bort

 

Betty Davis and the big snug wolf

YES! Nu åker jag och min stora trygga varg till Zurich för att bo på hotell, kolla på bio och klättra! Jag är så att säga pepp, nåt jag inte varit på hundratusen dagar känns det som. Nä. Nu överdriver jag i vanlig ordning. Det här är ett tidsinställt inlägg och vi sitter nu på tåg från Chur ungefär. Tänker mej att jag inte riktigt rullar runt på mattan som på detta fotot, det kan vara bra för mej att förändra min vardagstristess och vardagstidsfördrivande jag sysslat med på sistone förutom skidlärarskolan. Men. Tänker att jag kommer vara ungefär såhär glad mest hela dagen. Hoppas ni är det också :)

Vårvintern i december


Livet med lugg del 2

Jag blev prinsessan Leia för en dag och satte upp flätor, dock ingen förutom mej själv som gjorde kopplingen. Livet med lugg är lite småbökit, det blir allt lätt så platt och smågulligt hela tiden... Min mamma sa det på pricken. " jo men Elina du blev fin som nyklippt.. Jag tycker du är fin i lugg, och ja, när du säger det så ser du söt ut, som en liten skolflicka" och så gapskrattade hon. Tack mamma.


En liten fågel

Paket paket paket!! Tack för julklappar och lakrits. Det här paketet hade en liten gullig fågel på också med skor halsduk och mössa, riktigt fashionabel pippi :)


Några tankar om utmaningar

Det är oundvikligt att vi stöter på motgångar i livet. Vissa mer oförståeliga, orättvisa. Andra att 'bara' våga sätta sig i bilen och köra bilen igen för första gången på tio år. Jag har fått lite perspektiv på den saken, hur olika utmaningar vi alla har och att vi måste själva finna våra gränser, ibland oxå gå över dom när de stänger in oss i oss själva och får oss att må dåligt. Jag har sett några avsnitt av aldrig mer fet, och blivit så imponerad av de här människorna, framförallt Fredrik. Programmet går inte ut på att skämma ut överviktiga människor eller att tvinga människor gå ner snabbt på orimlig tid. Att få följa deras resa över ett års tid och hur dom kämpar i huvudet med alla hinder som dyker upp var bara precis vad jag behövde få höra och tänka på just nu. Liksom bara höra och se hur andra kämpar. Viktnedgång är ju en tydlig förändring utåt, ibland syns det tyvärr inte lika tydligt att man kämpat med saker inuti och förändrat det. Som tankesätt eller att komma över konflikträdsla, ha torgskräck etc. Jag är just nu i en sån där kämparfas, för det är inte kul att åka skidor alpint för första gången i sitt liv, då i skidlärarkurs och alla är mycket bättre än en själv, plus att det är på liten ort där alla tyvärr känner en och inte kan hålla inne med kommentarer. Men jag har själv valt situationen, så biter ihop, och försöker vara en stämningshöjare, se det som en utmaning för mej att hålla humöret uppe, skratta åt hur dålig jag är och peppa dom andra i gruppen. Något som funkar större delen av tiden. Det som dock är min gräns är att det spelar ingen roll. Inte det minsta. Vilket jobb jag än har. Hur välbetalt eller att det borde vara mitt favoritjobb, om det inte är bra stämning på arbetsplatsen och jag känner mig tom på psykisk energi varje gång jag kommer hem, för då är det inte värt det för mig. Och jag tror vi alla mår bäst av att finna vad som är viktigt att prioritera. Ibland måste man göra saker man inte vill, men livet ska så mycket som möjligt fyllas av möjligheter och roligheter inte måsten och tråkigheter. Tänker jag. Det är allt för kort för att slösas bort på att må dåligt.


Varför gör jag det??


Flaskblåsarna i Musikhjälpen

Jag önskar innerligt att jag kunde dela det här videoklippet på ett bättre vis, men ni får helt enkelt klicka in er där själva. Jag bara ÄLSKAR deras flaskblåsning och kan inte få nog av att höra deras version av pokerface! haha så fantastiskt bra!
 
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3946&grupp=18820&artikel=5378816

Alltså - Lycka!


Sami-chlaus

Det här är en jultradition i byn jag inte förstod mycket av förra säsongen. Grejen är den att de här åsneliknande typerna en natt innan jul är ute efter de barn som betett sig dåligt under året. Om dom hittar barn ute den kvällen så tar dom det med sig, annars står de mest utanför husen och skräms med bjällror och piskor. Så bjällror är inte en mysig grej här. Mycket annat som är tvärsemot hur vi firar hemma också, men återkommer i ämnet sen :)


Inte kaxig på skidor


Utför går det

Det snöar och snöar och snöar. Åkte i helgen alpint, svårt att hitta vad som är roligt med det, bräda tusen ggr roligare! Men dag två var ändå ok, det är inte svårt men ju bättre man är desto roligare är det kan jag tänka mej. Gjorde hasselbackspotatis oxfilé och rödvinssås och pannacotta med vit choklad till middag efter timmar i backen. Var helslut när dagen väl över :)


Salta saker

Jag trivs ju bra här i alperna. Men. Har kommit fram till att tre saker fattas mej i Schweiz: Skoterkörning, Isfiske och Lakrits. Har letat desperat efter ersättare senaste tiden. Hittar bara en massa snö utan is, ibland sniffar jag till mej lite lukt av bensin som liknar skoterbränsle utomhus, det finns ost i alla förbaskade varianter men absolut ingen fisk i affärerna och chokladen.. usch, jag kan inte ens prata om det.. den är överallt... Så jag önskar mej lakrits i  julklapp av tomten i år. Tänker att tomten håller koll på en via sociala medier och skickar lite salt skit my way. Is och skoter får jag helt enkelt klara mej utan så länge. 
 

Nypistat

Tog tåget till Sedrun för att köra några km. Rätt så kylig och rå luft så tog det långsamt. Den här gången var det pistat från början så lätt att ta sig runt :)


Snön bara öser ner

Det syns kanske inte jättebra men det snöar JÄTTEMYCKET nu. Fotot är från uppe vid liften. Sådär tätt tätt tätt faller flingorna ner utanför fönstren här. Och riktig kall snö också, inte den blöta tunga. Jippie! 
 

Skakigt

Klättrade med Sabi i två timmar i söndags, blev inte så bra foto eftersom jag säkrar. Och det ska ju va säkert så inte tvärbra att samtidigt försöka fota med en hand.. Var iaf kul om även trött i axlarna från skidåkningen dan innan. Ledde oxå lite väl krångliga saker så underarmarna som trädstammar stundvis :)


Systerson = Lyckopiller


Säsongsupptakt

Huffa. Bävar inför skidlärarkursdagarna, jag känner mej inte redo att ställa mej på slalomskidor och bedömas i tre dagar. Men får bara härda ut, värst är det nu såhär just innan det drar igång. Tror jag. Fick idag jobbkläder. Lite osäker på om jag verkligen vill ha gröna täckbrallor. Tajta såna också. Med utsvängda ben. Suck.. Fanns svarta, men med ännu mer utsvängda ben. Om jag går och byter ska jag fasen be om killbrallor. Vad är det med tjejmodet? Plus att jag fick tjata mej till att få inte så extremt tajta kläder. Skidkläder.. Jag försöker acceptera att jag ska åka skidor och mindre bräda den här säsongen, men det går sådär. Hursomhelst, jackan känns fin. Så jag känner mej rätt så nöjd. Och det snöar ute. Igen! :)

Första advent


En tur är en tur

Gav mej iväg till Sedrun för att knäppa på skateskidorna. Hade dock problem med att hitta till de pistade områdena. Följde skyltarna mot längdspåren, men hamnade i de områden som ännu inte pistats, så plöjde mej igenom i nån kilometer i hopp om att hitta något pistat. Gjorde till slut det. Massa folk där och jag var döslut när jag väl klev på spåret så blev inte många kilometer i spåret på premiären med skateskidorna tyvärr..

 


Lyckan i att göra egna skidspår


RSS 2.0