Massa bullar men inga fryspåsar


Bullebak!!

Kanske den mest väluppfostrade deg jag haft att göra med. Syns inte möjligtvis men den med tränat öga borde ana att den svullit tredubbelt son storlek :) inte lika kul uppdrag att göra en originell saffranskrans-variant med kladdig mandelmassa.. Jag och de schweiziska affärernas utbud kommer inte alltid överens. I somras kokade jag något som liknade kondenserad mjölk i över tre timmar i hopp om att få stelnad kolakräm. Det var inte alls kondenserad mjölk utan någon märklig variant..


Vitt täcke

Lugna gatan här just nu. Magsjuka härjar i huset och jag försöker hålla mej frisk. Intensivpluggar och hänger hos fysioterapeut den här veckan. Inte så actionladdat alltså. Vaknade upp till det här idag, vit tjock dimma och snö som bara bombar ner. Hoppas det kommer hur mycket som helst och lägger sig gott :)


Sigisbertchill

Var in i klostret för första gången sen jag kom hit. Varit här i snart ett år så det var lite på tiden. Stort och många små biktrum, vad såna nu heter, lite överallt. Hittade också sigisbertgatan :)


Det är inte Robocop, det är Robidog


Kärlek

Fick idag rosor apropå ingenting. Så fina :)


Innan mörkret faller


JAG BARA VISSTE DET!

Klippa håret. Det är ett skämt. Det är ett stort skämt. Man blir alltid bara så himla besviken. Det värsta man kan göra som nyklippt är att jämföra hur man såg ut innan man klippte sig. Det är en fallgrop. Och jag landade hårt. För jag menar. Nu har det riktiga jag klippts fram. Innan såg jag såhär.. Sval ut. Eller cool. Eller nåt. Men det är väl såhär vi ska leva idag. Ärligt. Visa oss själva utåt som den vi är inåt. Suck..

                    
Bild 1 - Snart ett år sedan   Bild 2 - Ca 2 veckor sedan   Bild 3 - Grattis världen här är jag
 
 
 

Här rullar vi bara sparkcyklar


Little piece of happiness

Har varit tokfint väder i vår lilla schweizerby sen vi kom tillbaka i förrgår. Strålande sol, klarblå himmel och frisk luft utan starka vindar. Gick igår en riktig långpromenad och mötte en person jag stött på flera gånger jag varit ute, den här gången stannade jag upp och pratade lite. Han är blind och går varje dag minst en timme ut bland bergen med sin hund som ledsagare, berättade han. Han förklarade också hur viktigt det var att vara just utomhus, hur han inte skulle klara av att vara utan det. Värmen från solen, ljuden och friheten att vara ute själv är något han verkligen värdesätter. Han visste också exakt hur allting runtom honom såg ut, han hade sett det, men det var inte för utsiktens skull han var ute. Jag blev så glad av att prata med honom den korta stunden och att vara så rörande överens med någon man pratar med för första gången, om det som står en nära hjärtat är en fin upplevelse. Iallafall, för er som ser så kan jag visa att jag såg ut såhär i solens sken på min glada promenad.


Inspiration

 

Det jag tänker på just ikväll

Det finns en person jag har som bekant på facebook. En person som jag minns som väldigt färgstark men framförallt som alltid kramades och sa något vänligt i förbifarten. Engagerad men inte påtryckande utan bara en väldigt varm personlighet med hjärtat på rätta stället. Som jag blev vän med direkt och alltid glad över att träffa igen men nu inte träffat på kanske två-tre år.

Idag försöker jag inspireras av just den här personen. Han är transvestit och skulle förmodligen bli tokig över att jag skriver han, hen vore att föredra. Så jag fortsätter med hen. Hen klär sig alltid väldigt intressant, nu börjat med smink och tycks alltid vara på intressanta föreläsningar och delar intressanta saker på facebook. Och vi har en sån där så att kalla sporadisk kontakt, med lite "gilla" och några peppande ord till och från. Den här personen kallar sig också för "Jimmie Åkesson" mitt i sitt egentliga namn på facebook. Något jag funnit konstigt och inte riktigt greppat tidigare.

Idag har jag tänkt mycket på just det. Jag vet att hen gör det för att på något vis provocera, fast det är inte menat att förarga. Den här personen blir inte förbannad över senaste tiden utveckling med SD, om även SD står tvärtemot vad hen står för och SD också arbetar för att fördriva såna som hen ur landet. För den "Jimmie Åkesson" jag känner på facebook är inte "ursvensk" (hur fasen nu det definieras).

Men just idag då, så påminns jag om hen och hur hen väljer att ge kärlek och värme runtikring också de filmer som kommit fram som visar Sverigedemokraternas rätta ansikte. Nej, hen gör bara ett hjärta och delar filmen. Inget agg. Inget hat. Ingen förbannad person där. Och det är det jag vill inspireras av. Tänka på. Minnas. Att det viktiga är hur vi är, att leva som vi lär och vad vi förmedlar till andra är det som kan förändra världen. Precis så som anhöriga till offren och offren själva efter det som hände på Utöya sa - kärlek, omtanke och värme. Det är det världen behöver. Inte mer hat. Inte mer kyla. 
 
Något jag kan bara önska att de 11% av den svenska befolkningen som i senaste åsiktsundersökningen säger sig stödja Sverigedemokraterna kan komma till insikt om snart också.

Hem till byn


Gråvädersklättring


Andra upptäckter jag gjort 2

I Göteborgs utkanter finns en tårt-outlet med tårtor stora som pizzor och till superbilligt pris pga sneda luftbubblor. Rätt så intressant


Upptäckter jag gjort

Var på universeum - på andra sidan glaset var fisken upptagen med att äta.


Nov. 12, 2012

Är i Göteborg och gör inte särskilt avancerade saker just för tillfället. Grått och regnigt ute för det mesta men har värme och omtanke i mängder runtom mej. Bland annat en liten prinsessa :)


Och så klipptes håret

Mitt krull blev oregerligt, eller snarare att jag blev lat på att ta hand om så långt hår, för låååångt var det, nånstans ner vid ländryggen när utkammat. Så klippt blev det och skönt känns det.


Den rosa soppan


Senaste dagars större insikter

Bikramyoga är svettigt, rotfruktsoppa med rödbeta blir rosa, turning torso är sig likt, jag är en obotlig tidsoptimist, Malmö är blåsigt, ankor är alltid hungriga och dumplings är lättare än man tror att göra själv och framförallt kul att laga tillsammans med andra.


Cafehäng

'På semester' just nu i Malmö. Mycket kaffe och gohäng. Första fotot är från Basel där vi ramlade in på brunchkonsert i ett riktigt coolt kulturcafe.


Diiiseeentiiiis

Ute och sprang tidigare, fantastiskt härligt väder! Ska nu klättra :)

Ser ni förresten hur mycket snö det kommit på bergstopparna? Inte långt kvar!


RSS 2.0