World Wonders Project by Google

Ovan nämnda är ju bara hur coolt som helst! Enligt samma princip som google maps gatuvy så är det möjligt att se spektakulära naturplatser, arkitektur, monument och så vidare i "gatuvy" och med möjlighet att själv navigera runt i rum och på platserna. Jag fastnade för "Historic sites" och "Scott's hut and the explorers' heritage of Antarctica". Skulle så stört gärna vilja besöka den lilla stugan!!
 
Ta er en egen titt här på "Scott's Hut"

Älskade holmis


Ser ni fiskarna?

Här skrattade någon gott

Skitnöjd med min fiskesten
Tog jag mig ut ska jag väl ta mig in
Åh - hej?
Om jag sträcker på mej?

Skitsamma, blött får det bli!
Wuääh

Fjällhösten


Vagabond exhibitionist och latrok

För det här inlägget finns det ingen särskild röd tråd. Nu är ni varnade. Ja. Det känns konstigt att snart sitta på tåget mot alpbergen igen. Det har blivit lite väl många turer fram och tillbaka i sommar, men eftersom det bara varit för roliga evenemang har jag inte haft något emot att resa. Den här gången jag åker tillbaka nu känns det bara lite mindre tydligt vad jag kommer göra de närmaste månaderna, förutom några inlämningar till distanskurserna. Ska bli klar med kandidaten nu, att vara 7 och en halv poäng ifrån att göra den klar är ju bara larvigt. Kanske blir det en spontanresa runt jorden innan snön ramlar ner och jobb börjar i Schweiz.
 
"Rätiska tågbanan" 

Jag och moster på bröllop

Tokgo dag i Umeå
Resa Klättra Resa
 

Tritonchill och tuffhets


Myror i benen

Gav mig ut på myrkut imorse i regnet, tänker att jag kan delge mig med ett recept för hur man genomför ett lyckat sådant med tillägget att det kan vara bra att känna till sin myr innan man ger sig ut, i vissa finns det utdikade bäckar, andra kan ha tvärdjupa vattenhål. 
 
Recept för lyckade myrkut (ta först en nypa salt):
  1. Plastpåsar att vira runt fötterna
  2. Hårsnoddar att fästa plastpåsarna runt anklarna så det inte sprutar in vatten i dom, då förlorar plastpåsarna sitt syfte (för att förtydliga något för den med osunt förnuft)
  3. Vattentäta kläder, det sprutar en hel del vatten nerifrån och upp
  4. Kondition, alternativt en mördarkondition för inslag av intervaller på gungande myr
  5. Hundsällskap (valfri ingrediens)
 

Lite målat

Vaknade till en fantastisk soluppgång häromdagen. Men oturligt nog molnade det på ordentligt och som ni kan se vid sista bilden blev det riktigt mörkt innan dagen ens nått halvvägs för min del. Fick i alla fall några plankor målade och när det väl började regna var dom nog torra för att jag skulle kunna ställa upp dom mot väggen så all färg inte regnade av dom.
 
 
 

En sån där rälshoppardag

Idag vaknade jag och insåg att det här var dagen D. Idag var det äntligen fint väder. Nu skulle äntligen plankorna som gäckat mig kunna målas. Efter några samtal och lite "administrativt arbete" (läs: sök efter studentlitteratur) så stapplar jag ut glad i hågen någon gång efter att klockan slagit elva och börjar projekt leta pensel och falu rödfärg. Efter några runtvirrande varv hittar jag allt och går ner till lägdan nedanför farmor. Men. På vägen dit går jag förbi stallet för att leta efter passande bröte att bygga upp bockar att lägga plankorna på. Där fångade min blick svartvinbärsbuskarna som på något okynnigt vis letat sig dit av sig själva för några år sedan. Och vilka vinbär! Jag sprang upp tillbaka efter hinkar. Sedan plockade jag i lugn och ro vid stallet och vid buskarna framför farmors hus och hittade att även de röda vinbären var fina och plockade vidare på baksidan av huset, där jag även ser att jordgubbarna är huuuur stora som helst och alldeles röda. Hade hela tiden olika sommarpratare i öronen vars sommarprogram jag lyssnade på i godan ro där i solen bland bären. Så.. Ja, efter några timmar ramlar jag in i huset uppe på kullen hemma och börjar rensa bär, drar fram silar och papperstidningar. Dödar löss och pillar bort fnöss. Lagar en sen lunch och när jag äntligen tar mig i kragen och drar mig själv ut ur stugan för att faktiskt måla plankor den här gången inser jag. Tusan. Vars är min mobil? Självklart har den försvunnit någonstans från att jag tog första stappelsteget ut på bron för att måla plankor till att jag knöcklade in mig själv i huset igen med alla bär. Letade. Letade. Bad min storebror, som jag fångade på facebook, att ringa. Självklart dog mobilen. Om någon såg mig stå och lyssna bland vinbärsbuskarna, vid plankorna, i stallet eller i jordgubbslandet och intensivt springandes däremellan - jag har inte tappat det. Jag letade min mobil. Men självklart hördes den ju inte eftersom den dog direkt. När jag väl var ute och letandes igen, för hundrade gången och kommit i slutet av randen av jordgubbslandet kändes det hopplöst. Jag satte mig ner, såg några riktigt feta jordgubbar som jag missat, smaskade i mig dom och tyckte synd om mig själv så. Ja. Självklart låg ju mobilen under just dom jordgubbarna jag missat. 
 
Vissa dagar är det som att allt går på räls, andra gånger har man dagar när all räls leder i kringelkrokar och andra när det ramlat över träd på rälsen och man står stilla hur mycket man än försöker. Idag var det en räls som gjorde att tåget konstant hoppade ur spår, men i ett nytt spår. Jag har gjort en himla massa men samtidigt inte alls fått gjort något alls av vad jag tänkt att jag skulle fått gjort. 
 
Farmors hus som ska få ny fasad

Dom röda vinbären bakom farmors hus

Svarta vinbären framför farmors hus

Syns inte, men jättemycket jordgubbar, plockade över 1 liter

Röda vinbären frös jag in, ska användas i en bärkaka en annan dag

Gjorde svartvinbärsgelé av de svarta vinbären

Gjorde jordgubbssylt av jordgubbarna som blev kvar

Grävde sedan också upp pärfaran närmast vägen

Så vackra färger ute nu. Här var jag på väg till Dikanäs efter syltsocker.

Sällskap ut på sjön

Ingen vidare produktiv dag idag, varit rätt så mör från resa och helgens strapatser. Men tog ner härsan och tog sedan en sväng ut med båten med Tuff och Triton. Ska äta, köra lite yoga och sen kolla på akuten, den verkar rätt så bra om än hypad men verklighetstrogen och fått många priser som bästa dokumentärserie.

Världens finaste BERNIENågra foton från sist jag var hemmaAvslappnande i bergen

Nu avslutas ett kapitel för mig här i Schweiz, hade i lördags min sista arbetsdag i baren, så har ledigt och åker hem till pappa för att andas in riktig fjälluft igen en stund. Hösten är så jäkla underbar hemma. Men fick idag också veta att jag fått jobb som skidlärare i vinter, så jag återvänder snart till Schweiz och bergen igen.
 Kommer sakna något så otroligt


RSS 2.0