Engadin Marathon

Okej, lite rossliga och hostiga är vi nu på väg till Zernez inför Engadin Marathon imorgon. Om ni vill kan ni följa oss på endadin-skimarathon.ch, exakt hur vet jag inte hur det fungerar, men vet att man kan se live från loppet via internet på deras TV-sändning . Håll tummarna att vi tar oss runt hela och med hela skidor o stavar :)

Isklättring

En av de saker vi vill göra denna vintern har varit isklättring. Jag varit lite tveksam, men tänkt att jag iaf vill prova. Igår efter jobbet tog vi oss till Rueras och ett fint ställe att klättra på. Dock svårt att ta sig tull själva fallet då väldigt brant ned till bäcken och sen upp till fallet. Väl där hade oxå mycket töat men Danne ledde upp två ggr och jag säkrade. Extremt vackert men sen oxå väldigt kallt att stå så vid isen.


Min Storasyster

Min Storasyster Frida fyllde 30 år i fredags. Jag var fast här i Schweiz med massa barn, bland annat en stortjutande tysk liten dam på snart fem år, vilken skrek HILFE med åttahundra utropstecken efteråt så fort hon åkte liften, eller åkte skidor, eller skulle ta på sig skidorna, ta av sig skidorna, ta av sig handskarna, ta på sig handskarna, dricka sin saft, äta sin kaka och inte för att tala om de gånger hon lugnade sig och då sa att, asch hon klarade sig själv och sedan började ett ordbajsande jag aldrig varit med om och om man inte hörde på kändes det stundtals som att armen skulle ryckas bort, alternativt öronen få tinnitus på riktigt då hon levererade sina nästan överljudliga HAAALLLOOO med lika många utropstecken som HILFE. 
 
Ja. 
 
Så nu när äntligen en ny vecka börjat tänkte jag att det kommer bli lugnare. Nya barn. Men insåg när jag varit på toan med en pojke i över tjugor minuter, missat lunchen, och med den här pojken som utöver toabesöket from hell också skrek och grät om vartannat och så alltså väl på toaletten ändå lyckades med konststycket att blöta ner sina byxor. Inifrån. Så tänker jag att det finns inte riktigt några dagar som är lugna nu. Jag får därför nu ta och berätta om den veckan när syrran och Benjamin och Bernie var här, då var det lugnt, då var det semester, då var det bra dagar.

Här är vi. Systrarna Andersson. Utanför vårat Casa Run.
Klosterkyrkan var fin att titta på tyckte syrran.

Bernie och Benjamin gillade tågresan över Oberalppass

Lite häng i Andermatt

Sen såklart upp i systemet här i Disentis

Och turligt nog få njuta av sol
Och snowboardåkning :)

Äntligen Campra!

Igår var vi till det jättefina skidcentret i den italienska delen av Schweiz för att åka lite längd. Har varit tokigt galet fint väder den här veckan, så även igår på min lediga dag :) Vi tog med oss fika och hittade ett fint stenhus vars stentrapp var varm och fin att sitta på för fikapaus. Älskar Campra, vi åkte över små broar över små bäckar, med bergen runtom och på jättefina spår genom lövskog.


RSS 2.0